23948sdkhjf

Fradragsordning giver el-installatører sommerhusopgaver

Mange ferieboliger får et ansigtsløft efter, BoligJob-ordningen er blevet genindført og udvidet til også at omfatte arbejde i fritids- og sommerhuse.
Syv ud af ti el- og vvs-installatører, der driver forretning i et sommerhusområde, oplever, at efterspørgslen er steget, siden fradragsordningen blev indført den 22. april. Det viser en rundringning foretaget af Tekniq.

- Det gik rigtig stille, mens forhandlingerne stod på, men i det øjeblik det faldt på plads, og der blev meldt en dato ud, begyndte telefonerne at ringe. Jeg vil skyde på, at vi har fået 50 opgaver i løbet af den seneste måned fra sommerhusejere – især i vores afdeling i Nykøbing Sjælland, siger Lars Mårtensson, der er indehaver af Mårtensson Elinstallation.

Han forklarer, at alle opgaverne er i størrelsesordenen under 20.000 kr. men spænder fra renovering af badeværelset og installation af varmepumpe til helt små opgaver, som for eksempel udskiftning af stikkontakter.

Mange opgaver siden 22. april
Den beskrivelse stemmer godt overens med de øvrige erfaringer, som de ti installatører, Tekniq har været i kontakt med, har gjort sig. Her er meldingen også, at opgaverne spænder fra varmepumper og større renoveringer til helt små reparationsopgaver. Hovedparten af installatørerne svarer, at de har fået en håndfuld opgaver siden 22. april, hvor fradragsordningen for fritids- og sommerhuse gælder fra.

- Det er kun enkelte opgaver indtil videre, men vi skal renovere badeværelser, udskifte blandingsbatterier og varmtvandsbeholdere, så der er en effekt, siger Peter Mariegaard, der er indehaver af Mariegaard VVS i Løkken.

Hos Møller Christensen i Sindal mærker elinstallatør Martin Kortegaard også en stigende efterspørgsel.

- Det er typisk for årstiden, at der kommer flere henvendelser nu. Men folk er meget opmærksomme på fradraget og vil have udspecificerede regninger, så de kan trække udgiften fra i skat, siger Martin Kortegaard.

Ordningen har været tiltrængt
Underdirektør i Tekniq Tina Voldby mener, at installatørernes erfaringer bekræfter, at fradragsordninger skaber beskæftigelse, ligesom det har været tiltrængt med en ordning, der også dækkede arbejde udført i ferieboligen.

- Der er et meget stort besparelsespotentiale i sommerhuse i forhold til energiforbruget, men vi ved også, at der ofte kun sker ændringer, hvis der er en motiverende faktor som for eksempel en fradragsordning. Derfor er det ikke overraskende, at vi allerede ser en effekt af ordningen, siger Tina Voldby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094