23948sdkhjf

Jorton mindsker underskuddet

A/S Boligbeton var lyspunktet i et 2012, hvor Jorton-koncernen forbedrede resultatet betydeligt. Samlet blev det dog til underskud for tredje år i træk.
Driftsresultatet blev forbedret med næsten 70 mio. kr., men det var ikke nok til at forhindre røde tal på bundlinjen for tredje år i træk i Jorton-koncernen, der omfatter selskaberne Jorton A/S, Hustømrerne A/S og A/S Boligbeton.

Omsætningen udgør 1.130,8 mio. kr. – en stigning på godt 21 mio. kr. i forhold til året før – mens resultatet efter skat er forbedret fra et underskud på -56,4 til et underskud på -7,6 mio. kr.

I A/S Boligbeton har man, til trods for branchens fortsatte overkapacitet, formået at løfte indtjeningen fra 1,7 til 10,6 mio. kr. ud af en omsætning på 270 mio. kr. I Hustømrerne A/S betegnes 2012 som ”et fornuftigt år i alle afdelinger”, men som følge af hård priskonkurrence er omsætningen faldet med 21 procent til 174 mio. kr. Det har betydning for indtjeningen, som er faldet fra 7,7 til 3,9 mio. kr.

I Jorton A/S, der er det klart største selskab i koncernen, er omsætningen øget fra 659 til 704 mio. kr. Samtidig er indtjeningen forbedret betydeligt i forhold til tabet på -64,8 mio. kr. i 2011. Selskabet er dog fortsat underskudsgivende med et resultat på -23,1 mio. kr.

- Det realiserede tab ( i Jorton A/S, red. ) i 2012 stammer hovedsageligt fra afviklingen af en række kendte problemsager, hvor udviklingen har været markant dårligere, end havde forventet ved afslutningen af 2011. hovedparten af disse byggeprojekter er nu ved at være færdiggjorte, skriver Jorton i sin årsrapport, hvor regnskabet i sin helhed betegnes som " meget utilfredsstillende ".

Tabet i 2012 kan dog ikke alene tilskrives disse sager. Markedet er fortsat under stort pres, og Jorton har på den baggrund foretaget en række organisatoriske ændringer. Mest markant er udnævnelsen af Carsten Varneskov som koncerndirektør, og John Funch som ny direktør i Jorton A/S tidligere på foråret.

Jorton-koncernen har indledt 2013 med en ordrebeholdning på 866 mio. kr. Det er 258 mio. kr. mindre end ved indgangen til 2012, men i lyset af de gennemførte strukturændringer er forventningerne til 2013-resulatet positive.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141