23948sdkhjf

Energiselskaber vil sende flere opgaver i udbud

Det forudser den administrerende direktør i NRGi, der mener, at en afgørelse fra Klagenævnet for Udbud skaber helt nye retningslinjer for energibranchen.
- Der er ingen tvivl om, at Klagenævnets afgørelse skaber helt nye retningslinjer for vores branche, som går andre veje end tidligere, men det ser jeg som en positiv udfordring. Vi har nemlig valgt at lave et samlet udbud, hvor alle elforsyningsaktiviteter fremover skal varetages af en enkelt leverandør. Det giver os en række stordriftsfordele som i sidste ende kommer vores andelshavere til gode, siger administrerende direktør i NRGi, Søren Sørensen, i en nyhed på koncernens hjemmeside.

Han refererer her til en kendelse, som Klagenævnet for Udbud kom med tilbage i august 2012, efter at Intego havde anklaget NRGi for at favoriserer datterselskabet El:Con i forbindelse med en opgave med 150.000 intelligente elmålere til det østjyske område. Klagenævnet for Udbud omstødte i den forbindelse en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen, der tidligere havde givet NRGi grønt lys til ikke at sende opgaven i udbud.

Læs også: NRGi endt i konkurrencestrid

Det fremgår nu af NRGi’s hjemmeside, at den administrerende direktør forventer, at alle energiselskaber som en konsekvens af kendelsen i fremtiden vil sende alle opgaver relateret til netselskabets forsyningsaktiviteter i udbud.

Læs også: NRGi forbereder stort udbud

Flere kontrakter, men ikke alle
Hos Dansk Energi vil afdelingschef Torben Møller Pedersen dog ikke strække sig så langt, som til at sige, at alle energiselskaber fremover vil sende forsyningsaktiviteterne i udbud.

- For nogle energikoncerner vil det betyde, at de vil sende flere kontrakter i udbud, men der er stadig en bagatelgrænse for, hvornår noget skal i udbud, siger han til Building Supply og understreger, at det jo ikke er alle type opgaver, der skal i udbud.

- Det kan være et svært område det her med, hvornår en kontrakt skal sendes i udbud, siger Torben Møller Pedersen og fortætter:

- Og her har afgørelsen fra Klagenævnet heldigvis givet mere klarhed om brug af udbudsreglerne.

DS: OK med samlet udbud
Også hos brancheorganisationen DS Håndværk og Industri er el-konsulent René Kjemstrup positivt stemt overfor afgørelsen fra Klagenævnet for Udbud – om end ikke helt af den samme grund.

- Jeg synes, det er værd at hæfte sig ved, at Klagenævnet for udbud har omstødt den her kendelse fra Konkurrencestyrelsen, for vi har kendskab til flere sager, som er stoppet ved Konkurrencestyrelsen, som måske kan blive omstødt. Så det er rigtig positivt for installatørerne, siger René Kjemstrup, der også har forståelse for, at NRGi og måske på sigt også andre energiselskaber ønsker at lave et samlet udbud, hvor alle elforsyningsaktiviteter skal varetages af en enkelt leverandør.

- Jeg kan godt have forståelse for, at de vælger at lave et samlet udbud, så de rent administrativt har én leverandør at hænge op på det, siger han og forsætter:

- Der ikke som sådan noget problem i, at elselskaberne laver et samlet udbud, det kan branchen godt klarer ved at flere mindre virksomheder går sammen. Det har de gjort før. Men jeg kunne godt have en begrundet mistanke om, at elselskaberne tænker, at de mindre installatører er for små til at byde, så det alligevel er deres egne installatører, der får opgaverne.

DS-konsulenten opfordrer derfor de mindre installatører til at gå sammen om at byde på kontrakterne fra NRGi og andre energiselskaber. Og samtidig appellere han til at alle budgiverne følger de markedspriser, der er på produkterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109