23948sdkhjf

Indblik i mikroskopi til analyse af byggematerialer

I juni lægger Helsingør hus til en europæisk konference, hvor entusiaster fra hele verden samles for at udbrede kendskabet til mikroskopiske metoder.
Det er på EMABM konferencen den 10.-14. juni, at mikroskopieksperterne står klar til at dele ud af deres store erfaring om mikroskopi inden for byggematerialer. Konferencen vender i år hjem til Danmark, hvor den for første gang blev afholdt i 1987. Det er 14. gang mikroskopi entusiasterne afholder konferencen, som bliver gennemført hvert andet år i skiftende europæiske lande og normalt samler 80 - 100 deltagere fra hele verden.

Konferencen foregår denne gang i Helsingør, og arrangør Ulla Hjorth Jakobsen fra Teknologisk Institut, som til daglig arbejder med mikroskopi med særligt fokus på beton, ser frem til dagen. Hun håber blandt andet, at konferencen kan vække interesse hos de geologi- eller ingeniørstuderende, som både hun og de andre mikroskopieksperter, brænder for at give deres oparbejdede viden og erfaring til.

Vigtig viden skal videregives
- Mikroskopi af byggematerialer er ikke i sig selv en videnskab, som man kan gå på universitetet for at lære. Det er typisk selvlært eller lært ”fra mund til mund”, forklarer Ulla Hjorth Jakobsen og fortæller, at mange mikroskopister har en baggrund fra geologi, fordi man i forbindelse med denne uddannelse lærer at bruge mikroskopiske metoder til analyse af bjergarter.

Det er de samme metoder som direkte kan anvendes til analyse af byggematerialer. Men mikroskopi, specielt optisk mikroskopi, er et af de fag, som på grund af nedskæringer, er blevet nedprioriteret de seneste år og det ærgrer både Ulla Hjorth Jakobsen og hendes kolleger fra hele verden.

- Vi mener, at nedprioriteringen er en mindre katastrofe for bl.a. byggeindustrien. Derfor er der en udpræget enighed blandt EMABM konferencens deltagere om, at vi, som besidder en solid erfaring med mikroskopering af byggematerialer, skylder byggebranchen at arbejde for at inspirere hinanden og spire interessen for mikroskopi generelt og for de resultater som mikroskopi kan bidrage med. ”På den måde kan tendensen med nedprioritering af mikroskopi forhåbentlig blive vendt, siger Ulla Hjorth Jakobsen.

Fakta
Konferencen afholdes den 10.-14. juni 2013 på LO Skolen i Helsingør.
Tilmelding via: www.emabm2013.com .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125