23948sdkhjf

Milliardprojekt forsinket

Dele af den 76.000 m² store udvidelse af Rigshospitalet bliver forsinket ca. ni måneder. Miljøsanering før nedrivning af de gamle bygninger skyld i forsinkelsen.
I forbindelse med projekteringen af kvalitetsfondsprojektet på Rigshospitalet er der konstateret større mængder af bygningsforurening end forventet i de bygninger der skal nedrives. Det fremgår af Rigshospitalets hjemmeside.

Derfor skal der foretages en egentlig miljøsanering af bygningerne, hvor de forurenede materialer fjernes, forud for nedrivningen. Dette gøres for at sikre arbejdsmiljøet og det omgivende miljø, i henhold til gældende love og regler.

Læs mere: Fremtidens Rigshospital er på plads.

- Rigshospitalets byggeprojekt er i planlægningen af nedrivningen af diverse bygninger, her i foråret blevet gjort opmærksom på, at forureningen af bygningernes vægge, gulve og lofter er meget mere omfattende, end vi havde forudset. Denne forurening - som bl.a. omfatter bly og pcb - skal fjernes, inden nedrivningen kan påbegyndes. Der er tale om en både meget dyr og meget tidskrævende miljøsanering. Det betyder, at byggeriet af Det Nye Rigshospital bliver forsinket med ca. ni måneder. Afslutningen af byggeprojektet
forventes derfor udskudt fra oktober 2017 til august 2018, siger projektdirektør Henrik Eriksen til Rigshospitalets nyhedsbrev IndenRigs.

På nuværende tidspunkt forventes en forsinkelse af P-huset med fem måneder, Patienthotellet med to måneder og Nordfløjen med ni en halv måneder. Det betyder samlet afslutning af projektet i august 2018 i stedet for oktober 2017.

Budgettet udfordret
Projektdirektøren forklarer også til IndenRigs, at det i forbindelse med færdigprojektering af Nordfløjen også været nødvendigt at foretage ændringer i bygningens udformninger for at overholde budgetrammen.

Således sparer man ca. 20 mio. kr. ved at flytte Nordfløjen tættere på Affaldsterminalen. En kontoretage er blevet fjernet og kontorerne flyttet til andre dele af fløjen. Endeligt er et antal kontorpladser fjerne samt til fordel for større fælles kontorområder. Disse ændringer betyder en besparelser på ca. 16 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125