23948sdkhjf

Støttemillioner til Odenses supercykelsti

Odense modtager 5,1 mio. kr. til etablering af en supercykelsti som del af en aftale, et flertal i Folketinget netop har indgået.
I går d. 16. maj nåede regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten til enighed om en aftale om 172 mio. kr. til etablering af supercykelstier i landets fem største byer.

Midlerne fungerer som medfinansiering til kommunale supercykelstiprojekter. Således er der tale om statsligt tilskud på 50 procent til de kommunale supercykelstiprojekter.

I Odense kommune skal etableres 10,8 km supercykelsti i Odense, fordelt på tre delprojekter. Første delprojekt er anlæg af en super cykelsti fra Pårup til Korup, hvori indgår stiudvidelser, belysning og eventuelle forbedringer i kryds. Andet delprojekt er etablering af en supercykelsti, der forbinder midtbyen og Vollsmose vha. direkte cykelstier og forbedringer i kryds. Det tredje delprojekt er en supercykelsti til Næsby og Søhus fra midtbyen. Her skal tiltag som udvidelse af eksisterende sti, omlægning af eksisterende cykelbane til cykelsti og eventuelle forbedringer i kryds sikre fremkommelighed på supercykelstien.

Cykelpenge til hele landet
I hovedstadsområdet er tilskudskronerne fordelt over følgende ni projekter: Allerødruten får 24,3 mio. kr., Farumrutens forlængelse 10 mio. kr, Ring 4-ruten 2,9 mio. kr., Ishøjruten 6,2 mio.kr., Frederikssundsruten 11,5 mio. kr., Indre Ringrute 25,5 mio. kr. Værløseruten tildeles 4,6 mio. kr. i tilskud, mens Helsingørruten får 3,1 mio. kr. og Københavnerruten 15,9 mio. kr.

Med aftalen fordeles der også 8,3 mio. kr. og 49,2 mio. kr. til Super cykelstier i henholdsvis Esbjerg og Aarhus. I Aalborg modtager Cykelpendlerruten til Aalborg Østhavn 5,8 mio. kr.

Desuden støttes en ny færgehavn ved Ballen på østsiden af Samsø med 20 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11