23948sdkhjf

Mangor & Nagel vinder boligprojekt

Arkitekturfirmaet Mangor & Nagel har vundet konkurrencen om et boligprojekt for psykisk og fysisk handicappede i Hedensted for Østjysk Boligselskab.
Byggeriet, der får 14 boliger med et samlet bruttoareal på 1.072 m2, er konstrueret, så der tages hensyn til de psykisk og fysisk handicappede beboeres behov for tryghed og tilgængelighed. Udformningen af bofællesskabet bidrager til at danne ramme for et hjem for beboerne, samtidig med, at det er organiseret, så personalet har mulighed for at servicere og hjælpe beboerne optimalt.

- Byggeriets planløsning minder om en sommerfugl, med ét stort fællesområde i byggeriets hjerte, lyder det fra dommerbetænkningen.

Bebyggelsen er således bygget op
Fakta
Bygherre: Østjysk Boligselskab
Totalrådgiver: Mangor og Nagel A/S
Ingeniør: DRIAS A/S
Landskab: Mangor og Nagel A/S Plan+Landskab
Bygherrerådgiver: Spectras A/S
omkring et centralt fællesrum, der fungerer som det samlende rum for beboerne, der udgør kernen i huset. Omkring fællesrummet er der to åbne gårdrum, hvor det ene fungerer som ankomstrum og det andet som gårdhaverum.

De individuelle boliger ligger grupperet i fire ”længer” ud fra fællesrummet. Boligernes uderum og udsigt er organiseret, så de er helt adskilt fra fællesrummet. Fra hver bolig er der udgang til en overdækket terrasse, der kan fungere som selvstændig indgang.

I projektet er der lagt stor vægt på tilgængelighed. Blandt andet via niveaufri adgang til alle døre, mulighed for adgang med kørestole og andre hjælpemidler. Bebyggelsen er femtidssikret for relevant velfærdsteknologi.

Konstruktionen
Bebyggelsen opføres i sølvgrå mursten som giver en særdeles flot og vedligeholdelsesvenlig overflade. Taget er udformet som et stort sadeltag der knækker ud i ”længerne” og er belagt med sort tagpap. Vinduer udføres som træ-alu.

Bagmure, og indvendige vægge udføres i videst muligt omfang med letbeton og eventuelt beton. Bagmure og skillevægge af beton medfører en høj akkumuleringsevne der bidrager til en god regulering af indeklimaet idet betonvæggene vil akkumulere varmen fra solen gennem dagen for senere at afgive det om aftenen.

Byggeriet forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125