23948sdkhjf

Privatskole i Horsens bygger to steder på én gang

1.500 tilskuere var til stede, da byggekontrakten blev skrevet under.
Den private Hulvej Skole i Horsens har igangsat to byggerier på én gang, og på to adresser i byen. Dels opføres en ny sal i skolegården på Hulvej, dels udvides en sportshal i det tidligere DGI-hus på Langmarksvej. Projekterne er på i alt 770 m2, og skal være klar til brug i starten af det nye skoleår.

Hulvej Skole er 178 år, og har gennem årene haft mange adresser i Horsens. Den private skole har godt 500 elever, der sammen med forældre og lærere overværede den formelle underskrivelse af byggekontrakten med totalentreprenøren, BASE Erhverv.

Underskrivelsen var en ”overraskelse” til de godt 1.500 deltagere i den årlige skolefest. Heller ikke skolens bestyrelsesformand vidste, at han skulle en tur ud på gulvet i den store hal i Forum Horsens for at underskrive byggekontrakten.

- Arbejdet med at udvide sportshallen i det tidligere DGI-hus er netop påbegyndt, og i ugen efter påske går arbejdet i skolegården her på Hulvej i gang. Vi har benyttet Forum Horsens med de mange sportsfaciliteter til flere aktiviteter, ligesom vi har måttet køre til Elbæk Efterskole i nærheden af Horsens med elever, der har gymnastik i valgfags-timerne. Udvidelsen af hallen i DGI-huset på Langmarksvej åbner helt nye muligheder for os, lyder det fra skoleleder Henning H. Jensen.

Udvidelsen af hallen i DGI-huset omfatter 400 m2 tilbygning og ombygning i den eksisterende hal. Projektet omfatter ny springgrav med tilhørende trampoliner, ny gulvbelægning og etablering af baner til bl.a. basketball, badminton og volleyball. Tilbygningen opføres i et bærende stål-system, lette facader med pladebeklædning og glas-/alu partier som i den eksisterende bygning.

Ny sal i skolegården
Det andet projekt, der gennemføres parallelt med det første, er opførelse af en ny sal på Hulvej – midt inde i skolegården. Salen bliver på 370 m2, og skal bl.a. bruges til skolenære aktiviteter som morgensang, terminsprøver, eksamen, koncerter og andre events, møder og udstillinger. Den nye sal bliver et ”Torv”, et multirum, hvor der desuden etableres flere omklædningsrum og toiletter.

BASE Erhverv opfører de to bygninger på henholdsvis Langmarksvej og Hulvej som et bærende system i stål. Facaderne bliver i en kombination af murværk, glas-/alu og lette pladebelægninger. Indvendig bliver væggene beklædt med træbeton, ligesom der males indvendigt i begge byggerier.

Oprindelig var det skolens plan at bygge en nedgravet sal inde i den ret lille skolegård, så eleverne kunne lege på taget af den nedgravede bygning. Det krævede en ny lokalplan for hele området, og provstiet nedlagde et veto mod nedgravningen fordi man frygtede, at børnenes leg på taget kunne forstyrre kirkegårds-freden på den nærliggende Nordre Kirkegård. Alle øvrige elementer i forslaget til ny lokalplan blev godkendt af Horsens Byråd i sommeren 2011.

I efteråret 2011 drøftede skolens ledelse mulighederne uden en nedgravet sal, og samtidig fik den mulighed for at overtage DGI’s bygning på Langmarksvej, et par kilometer fra skolen. Overtagelsen skete i februar 2012 – pludselig var der altså ikke blot ét, men to byggeprojekter at tage stilling til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079