Historisk bygning klar til de kreative
Scanport Havn skal med tiden rumme ca. 90.000 m2 kontorbygninger. For at skabe liv allerede nu, inviterer Skanska kunstnere og iværksættere inden for i de rå omgivelser.
Samtidig vil Skanska, der ejer naboområdet, aktivere den historiske bygning, Bryggergården, for at skabe endnu mere liv i området. Det sker blandt andet ved at tilbyde kunstnere og iværksættere en favorabel husleje i de rå, autentiske omgivelser.
Bryggergården er opført af den kongelige hofbygmester, Jacob Fortling. Den fredede ejendom skal nu danne rammen om midlertidige arrangementer, huse små iværksætterkontorer og aktiviteter, som afspejler områdets historie, og derigennem gøre stedet endnu mere synligt og kendt.
- Vi har set eksempler på bylivsudvikling i udlandet og herhjemme, blandt andet med Carlsberg Byen. Her kan vi se, hvad det betyder for udviklingen af et område, at man tidligt kommer på banen og skaber udadvendte aktiviteter. Vi har lige nu omkring 3000 kvadratmeter i en af Københavnsområdets historiske bygninger og dermed en unik mulighed for at skabe aktiviteter, som giver folk et tilhørsforhold til området samt fremhæver og understøtter områdets historie, fortæller Ib Kaa, ejendomsudvikler hos Skanska.
Med en beliggenhed tæt på natur, havn og vand, der giver muligheder for et aktivt udeliv, og den korte afstand til Københavns Lufthavn, Øresundsbroen, Metro, tog og motorvej ser man hos Skanska et stort fremtidigt potentiale i området, hvor man forventer, at moderne og miljøvenlige kontorbygninger dukker op inden for de næste 2-4 år.
Favorabel husleje skaber det første ryk
Fremtidens Scanport skal med tiden rumme ca. 90.000 m2 kontorbygninger, og visionen for området er, at det skal huse virksomheder og fritidsaktiviteter for besøgende. For at kickstarte bylivet har Skanska valgt at tilbyde en favorabel husleje i Bryggergårdens lokaler.
- Den favorable husleje er alfa omega for at få aktiveret en ny bydel eller et nyt projekt. Vi har set, at projekter som disse er unikke til at skabe værdi for alle parter, men det kræver først og fremmest, at man som her, forstår at rammesætte i forhold til den målgruppe, man ønsker at samarbejde med, siger Mads Byder fra Urban Help, der i samarbejde med Skanska faciliterer projektet.
- Det er attraktivt for kreative virksomheder, kunstnere og iværksættere, at de kan leje sig ind på vilkår, som er favorable, og det får de nu mulighed for på Bryggergården. Selvom bygningen indvendigt langt fra er nyrenoveret, så får de lokaler i en historisk ejendom helt ud til vandet og omringet af transportmuligheder. Jeg tror på, at vi med aktiveringen af Bryggergården nu er godt på vej til at skabe en ny, synlig bydel i Københavnsområdet, tilføjer han.