23948sdkhjf

Betonviden skal deles

Årets vinder af Betonprisen har spillet en stor del af æren for, at vores arbejde med beton herhjemme er i verdensklasse.
Civilingeniør, lic. techn. Finn Bach, direktør for Dansk Konstruktions- og Betoninstitut og lektor på Kunstakademiets Arkitektskole, modtog tirsdag Betonprisen 2013. Prisen uddeles af Dansk Betonforening og blev overrakt til Finn Bach på Bæredygtig Beton Konferencen i København.

Både danske arkitekter og ingeniører har i årevis nydt godt af civilingeniør, lic. techn. Finn Bachs engagement i undervisning og efteruddannelse. Siden 1979 har han undervist de kommende arkitekter på Kunstakademiets Arkitektskole i betonens muligheder og med succes brugt sin baggrund som civilingeniør til at formidle de konstruktionstekniske fortrin i kombination med betons æstetiske egenskaber.

Også landets ingeniører har Finn Bach haft fingrene i. Omkring 20.000 byggefolk har været på kurser, som Finn Bach enten har ledet eller tilrettelagt i sin egenskab af direktør for Dansk Konstruktions- og Betoninstitut – DKBI A/S. Dermed var Finn Bach en oplagt modtager af Betonprisen, der i går blev uddelt af Dansk Betonforening på Bæredygtig Beton Konferencen i København.

- Den viden, vi har om beton her i landet, ligger ofte og putter sig hos specialisterne ude i de enkelte virksomheder. Når så Finn gør specialisterne til lærere, så deler de gerne ud af, hvad de kan og ved. Derfor har Finn spillet en afgørende rolle for, at vores arbejde med beton herhjemme er i verdensklasse, sagde formand for priskomiteen Christian Munch-Petersen, partner i Emcon A/S, som begrundelse for at tildele Betonprisen til Finn Bach.

På scenen takkede Finn Bach for prisen:

- Det er en anerkendelse, jeg er meget taknemmelig for, sagde Finn Bach og tilføjede i samme åndedrag: - Det er de faglige kompetencer hos alle underviserne på DKBI’s kurser, der er årsag til, at jeg står her i dag!

På Bæredygtig Beton Konferencen, der var arrangeret af Dansk Beton, blev der også uddelt tre andre priser: In-situ Prisen gik til Den Blå Planet i Kastrup på Amager, Bæredygtig Beton Prisen gik til Rabalder Parken i Roskilde, og Betonelement-Prisen sammen med Utzon-Statuetten blev overrakt til arkitekt Kim Flensborg fra Arkitektfirmaet Nord.

Fakta om Betonprisen
• Betonprisen er på 50.000 kroner og uddeles hvert andet år af Dansk Betonforening, som er et fagteknisk selskab under Ingeniørforeningen i Danmark.

• Prisen går til en eller flere personer, der har ydet et væsentligt bidrag inden for blandt andet forståelse af betons materialetekniske egenskaber, udvikling af betons konstruktionstekniske egenskaber og æstetiske muligheder, udvidelse af betons anvendelsesområder og markedsføring af den danske betonverdens fremtrædende viden og know-how.

• Betonprisen blev første gang uddelt i 1972. Sidst prisen blev uddelt, i 2011, gik prisen til Centerchef Mette Glavind, Betoncentret ved Teknologisk Institut.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078