23948sdkhjf

Prisregn i Ørestaden

Kim Flensborg fra Arkitektfirmaet Nord løb med Utzon-Statuetten, da Dansk Beton tirsdag var vært for årets Bæredygtig Beton Konference.
Når et kommunalt botibud fremstår som et markant bygningsværk, der både er bæredygtigt og stor arkitektur, ja så gør det sig fuldt fortjent til at modtage Betonelement-Prisen. Når det så også tænker betonelementerne ind på en ny måde, følger Utzon-Statuetten med.

Derfor kunne arkitekt Kim Flensborg fra Arkitektfirmaet Nord i går modtage begge de fornemme priser for det cirkelrunde botilbud Enghuset i Gistrup ved Aalborg. Priserne blev overrakt på Bæredygtig Beton Konferencen i København.

- I har skabt en arkitektur, der bringer Enghuset op på et internationalt plan. I har skabt noget enestående ved at benytte jer af betonens muligheder ved støbningen af elementerne. Og i har skabt det til mennesker, der kan bruge en varm hånd – også i arkitektonisk forstand, sagde juryformand Kent Martinussen, direktør i Dansk Arkitektur Center, med henvisning til at Enghuset er et socialpsykiatrisk botilbud.

Tog udgangspunkt i beboerne
Oprindeligt skulle det ældre plejehjem blot bygges om. Men Kim Flensborg og kollegerne fra Arkitektfirmaet Nord i Aalborg kunne se, at resultatet ikke ville blive optimalt for hverken bygning eller beboere, og foreslog i stedet at bygge nyt. Dermed fik Aalborg Kommune en moderne institution, der tager udgangspunkt i beboernes liv og behov, og det mærker man i bygningen, mener juryen.

Det var en tydelig glad og stolt Kim Flensborg fra Arkitektfirmaet Nord, der modtog priserne, som han ikke lagde skjul på, skyldtes mindst 100 menneskers indsats:

- Jeg tror, de fleste af os kender den fornemmelse, at tingene går op, og at det ikke kan være anderledes. Der vil altid være ting, man – bagklogt – ser klarere. Men det rokker ikke ved, at Enghuset med sin særlige skrøbelige styrke, lige fra starten gik op, sagde Kim Flensborg og summerede Enghuset op således: - Poesien lever, og betonelementer kan forløse den!

Livet værd at leve
Utzon-Statuetten er designet af arkitekt Jørn Utzon, som også selv modtog Betonelement-Prisen i 1987. Den blev overrakt til Kim Flensborg af Jørn Utzons søn, arkitekt Kim Utzon:

- Arkitektur går man til med en tro på, at livet er værd at leve. Jeg tror, at min far ville være meget begejstret for den måde, I har arbejdet med sagen på, sagde Kim Utzon.

Betonelement-Prisen og Utzon-Statuetten anses for at være nogle af de mest betydningsfulde priser i den danske byggebranche. De uddeles af Betonelement-Foreningen og gik sidst til arkitekt Bjarke Ingels og tegnestuen BIG.

På Bæredygtig Beton Konferencen, der var arrangeret af Dansk Beton, en sektion i Dansk Byggeri, blev der også uddelt tre andre priser: In-situ Prisen gik til Den Blå Planet i Kastrup på Amager, Bæredygtig Beton Prisen gik til Rabalder Parken i Roskilde, og Betonprisen blev overrakt til civilingeniør, lic. techn. Finn Bach.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094