23948sdkhjf

Solcelleparker hitter på landet

Ansøgninger fra folk, der har planer om at opstille solceller på ledig markjord, strømmer for tiden ind hos flere landkommuner.
Det skriver P4 Fyn.

Eksempelvis har Kerteminde Kommune på Fyn allerede behandlet de første ansøgninger til solcelleparker, og på Langeland ligger der lige nu ni ansøgninger og venter på politikernes behandling.

Mens ændringen i solcellereglerne sidst i 2012 gjorde det mindre attraktivt at sætte solceller på taget af sit hus, sikrer reglerne til gengæld en pris på mindst en krone og 30 øre per kilowatt time på strøm fra solcelleparkerne i anlæggenes første ti år. Og det ser nu ud til at have fået interessen for solcelleparker til at stige.

Der er dog den hage, at solcelleparkerne skal sælge al den producerede strøm til elnettet. Strømmen kan altså ikke bruges til at få billig energi til sin bolig, skriver P4 Fyn.

Bump på vejen
Men selvom mange kommuner ønsker at fremme grønne energikilder, er det i nødvendigvis så lige til at få lov at opstille en solpark.

Det kan nemlig være nødvendigt med en ændring af lokalplanen for de enkelte områder, og den slags tager tid. Og tid er der ikke meget af, hvis solcelleparkerne skal nå at få gavn af de lukrative afregningspriser, der i dag er for el fra solcelleparker, skriver P4 Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078