23948sdkhjf

Konkurrencefordele via grønt byggeri

Bæredygtigt byggeri og inddragelse af miljøhensyn i selve byggeprocessen er konkurrenceparametre, som har betydning, hvis man vil i betragtning til de kommende års store bygge- og anlægsopgaver på Fyn.
Det emne sætter MiljøForum Fyn fokus på i et nyt mødeforløb, hvor virksomheder får viden og handlingsorienteret inspiration til arbejdet med miljøhensyn i byggeriet.

Der bliver fra myndigheders og bygherrers side stillet stadig flere krav om miljøhensyn i byggeproces, materialevalg og håndtering af affald. Virksomheder, som arbejder målrettet med at håndtere denne dagsorden, vil have en konkurrencefordel i udbud inden for renovering og nybyggeri.

MiljøForum Fyn, som arbejder for at fremme bæredygtigt byggeri og miljøhensyn i det fynske byggerierhverv, vil gerne bidrage til at fynske virksomheder opnår og udnytter denne konkurrencefordel.

-Miljøhensyn i bygge- og anlægsarbejder er ikke til at komme uden om og slet ikke i årene fremover. Derfor handler det for virksomhederne om at arbejde bevidst med at tænke miljøhensyn ind i projekteringen, selve byggeprocessen og muliggøre miljøvenlig drift af bygningen. Ud over hensyn til miljøet, herunder indeklimaet for beboere og bygningens brugere, handler det selvfølgelig også om at finde varige besparelser til gavn for bygherrens bundlinje og lejernes økonomi, siger Lars Holm, projektleder i MiljøForum Fyn-Byggeri.

Energivenligt byggeri behøver ikke være dyrere
Møderækken, som MiljøForum Fyn arrangerer, består af fire møder i løbet af 2013. På møderne får aktører i den fynske byggebranche inspiration til selv at komme i gang med eller optimere deres miljøindsats. Inspiration i form af oplæg fra rådgivere og bygherrer, som deler ud af deres erfaring og udbytte ved at drage miljøhensyn. Flere eksempler viser, at det ikke nødvendigvis er dyrere at bygge energi- og miljøvenligt.

Første møde finder sted mandag den 18. marts 2013 kl. 9-12 i Syddanske Forskerparker 10, Odense. Læs program og tilmeld på www.miljoforumfyn.dk

Alle fynske virksomheder med tilknytning til byggebranchen er velkomne til at deltage gratis i det første møde – gerne med flere medarbejdere. Deltagelse i hele møderækken forudsætter dog medlemskab af MiljøForum Fyn

Om MiljøForum Fyn:
• MiljøForum Fyn er erhvervets miljø- og CSR-netværk
• MiljøForum Fyn udgøres af mere end 120 medlemsvirksomheder fynske erhvervsvirksomheder – både større og mindre virksomheder- samt de 10 fynske kommuner.
• MiljøForum Fyn samarbejder med Udvikling Fyn A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157