23948sdkhjf

Udsigt til straftold får ikke Lidegaard til at pille ved solcellestøtten

Så længe en europæisk straftold på kinesiske solceller ikke er endeligt besluttet vil klima-, energi- og bygningsministeren ikke røre ved de danske regler for støtte til solcellestrøm.
Det skriver Ingeniøren.

Siden onsdag er alle kinesiske solceller, der passeret de europæiske grænser blevet registreret, med henblik på at opkræve straftold med tilbagevirkende kraft, hvis EU-Kommissionen senest til august vælger at indføre denne told.

Læs også: Told på kinesiske solceller fra og med i dag

Flere interesseorganisationer har været ude at advare imod, at en sådan told vil få det danske solcellemarked – som i forvejen er stærkt stækket efter, at regeringen sidst i 2012 ændrede tilskudsreglerne – til at gå helt i stå. Priserne på de europæiske solceller forventes nemlig at stige i takt med, at de kinesiske solceller som følge af tolden bliver dyrere. Og det, frygter flere organisationer heriblandt Dansk Byggeri og Solcelleforeningen, kan få danskernes incitament til at investere i solceller til helt at forsvinde, hvis ikke regeringen igen ændre ved støtten til solcellestrøm og derved gør investeringerne mere attraktive.

Læs også: EU's toldere slår endnu et søm i solcellekisten

Selvom importen af kinesiske solceller fra nu af bliver registreret, vil Martin Lidegaard imidlertid ikke på nuværende tidspunkt røre ved støtten til solcellestrøm. Han vil først se, hvad kommissionen når frem til.

- Nu skal kommissionen først lave en undersøgelse, og den er først endeligt færdig engang senere i år. Den skal jo have en meget velunderbygget mistanke (om at kinesiske solcelleproducenter prisdumper deres produkter med hjælp fra den kinesiske stat, red.), før vi kan reagere på noget. Så lad os lige slå koldt vand i blodet og se, hvad undersøgelsen kommer til at vise, siger ministeren til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094