DFI-Gruppen sætter punktum for stor leverance
Den vestjyske ventilationsleverandør har installeret nyt varmegenvindingsanlæg hos Brdr. Markussens Metalvarefabrik.
- Faktisk er der tale om to anlæg med samlet kapacitet på 100.000 kubikmeter luft – det ene er på 35.000 kubikmeter, og det andet på 65.000 kubikmeter, fortæller Anders Harpsøe fra DFI-Gruppen.
1½ måneds arbejde
Der var derfor ikke tale om nogen helt lille ordre for DFI-Gruppen, der da også brugte godt 1½ måned på installationen. I december var Brdr. Markussens Metalvarefabrik så klar til at tage anlægget i brug.
- Det er lavet, så det kan genvinde procesluften fra virksomhedens svejsning og flammeskæring, efter at det er renset i patronfiltre, siger Anders Harpsøe, og fortsætter:
- Begge anlæg er forsynet med dobbelt krydsveksling for at få en endnu højere virkningsgrad, og de filteranlæg vi har leveret er med så lav en belastning, at det sænker energiforbruget og øger levetiden. Der er en varmegenvindig på ca. 80 procent, og det giver jo en betragtelig besparelse i fyringsperioden.
Bonus på bundlinjen
DFI-Gruppen har også for nylig installeret et lignende anlæg hos Blücher Metal, og Anders Harpsøe mærker generelt stor interesse for varmegenvinding for øjeblikket. Det skyldes dels en øget miljøbevidsthed hos kunderne, men også at investeringen kan mærkes på virksomhedernes omkostningsniveau.
- Udover at der selvfølgelig spares på energiregningen, gives der mange gange også tilskud til investeringen, fordi man kan sælge virksomhedens CO2-kvote efterfølgende, og det er en god starthjælp, når investeringen skal gennemføres, forklarer Anders Harpsøe.
- Men derudover skal medarbejderne jo have et godt indeklima i dagens Danmark, og så kan man lige så godt tage skridtet fuldt ud og installere varmegenviding, tilføjer han.
Store opgaver i støbeskeen
Rent opgave-mæssigt ser det da også godt ud for Vildbjerg-virksomheden for øjeblikket, selvom vinteren normalt er lavsæson.
- Vi har rigtig fornuftigt gang i tingene for øjeblikket og har tilbud ude på nogle store anlæg, som vi har i støbeskeen, siger Anders Harpsøe, og slutter.
- Det er specielt metal- og plastindustrierne, vi er interesserede i for øjeblikket, for her er der meget overskudsvarme fra maskinerne, så der er god grobund for at lave den slags forbedringer.