Dørproducent tror på flere jobs i byggesektoren
En genindførelse af håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, vil gavne både husejerne, håndværkerne og byggemateriale-producenterne.
Boligjobordningen også kaldet håndværkerfradraget får nu bred opbakning i Folketinget. Ordningen, der trådte i kraft 1. juni 2011 og som stoppede med udgangen af 2012, bliver således med stor sandsynlighed genindført med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2013. Det vækker glæde hos både boligejere, håndværkere og producenter, og ikke mindst hos JELD-WEN i Løgstør.
- Håndværkerfradraget kommer jo først og fremmest boligejerne og håndværkerne til gavn, da det er dem, der får et direkte udbytte af ordningen. Men ordningen gavner efter vores opfattelse hele byggesektoren, herunder også gruppen af producenter, som vi tilhører, pointerer markedschef for JELD-WEN i Danmark Claus Beier og fortsætter:
- Vi har de sidste halvandet år, mens ordningen har været tilgængelig, mærket en større interesse hos boligejerne for blandt andet at få skiftet yderdøren. Det er typisk et projekt, som man ikke selv kaster sig ud i, og det gavner således både husejeren, der får fradraget, tømreren, der får en større efterspørgsel, og producenterne, der får et øget salg. Det kan ikke undgå at bidrage til jobskabelsen.
Efterlyser hurtig afklaring på fradraget
JELD-WEN beskæftiger 600 medarbejdere i Danmark fordelt på afdelinger i Løgstør, Herning og Sdr. Felding. Afdelingerne i Løgstør og Herning er specialiseret i standarddøre, mens afdelingen i Sdr. Felding er beskæftiget med projektdøre.
- Vores produktsortiment omfatter både indvendige døre, yderdøre, skydedøre, lyddæmpende døre, sikre døre, energivenlige døre og specialfremstillede døre, og vi forventer et øget salg for alle produktkategorier, siger han Claus Beier og fortsætter:
- Foråret står for døren, og det vil være af stor betydning for både nybyggeri og renoveringsprojekter, at der kommer en hurtig afklaring omkring håndværkerfradraget. Det fjerner usikkerhed, og danskerne kan planlægge deres byggeprojekter i vished om, at fradraget stadig eksisterer.
Optimisme blandt håndværkerne
Også hos håndværkerne giver de nye meldinger fra regeringen grund til optimisme. Hos byggefirmaet Lund & Staun i Svenstrup syd for Aalborg, der i øjeblikket beskæftiger 70 tømrere, snedkere og murere, er der ingen tvivl om, at håndværkerfradraget giver byggeriet en tiltrængt håndsrækning.
- Renoveringer, tilbygninger og nybygninger er store investeringer og dermed store beslutninger, som er svære at træffe, hvis man er usikker på, hvad fremtiden vil bringe. Mange er simpelthen handlingslammede, og det er den væsentligste barriere for at få yderligere gang i det private byggeri, pointerer salgsdirektør Henrik Staun og fortsætter:
- Håndværkerfradraget giver en tiltrængt kickstart for byggeriet i 2013 og 2014, og derefter forventer vi, at hjulene er sat godt i gang. På kort sigt er der ingen tvivl om, at håndværkerfradraget betyder arbejde for mindst fem mand her i vores virksomhed.