23948sdkhjf

Første spadestik til forskønnelse i Hørsholm

Renoveringen af Hørsholm Hovedgade er godkendt af kommunalbestyrelsen. Så hvis vejret tillader det, skydes arbejdet i gang allerede denne måned.
Projektet indebærer, at Hørsholm hovedgade forskønnes i to etaper.

Først bliver området fra Rungstedvej til torvet ved apoteket renoveret i 2013, og derefter bliver selve torvet renoveret i 2014. Opdelingen skyldes, at man tager højde for vinteren og julehandlen i Hovedgaden.

Arbejdet på hovedgaden omfatter:
• Ny belægning og belysning
• Ny beplantning med træer og bede
• Nye bænke og affaldsstativer
• Vandkunsten på torvet, hvor vandet vil springe fra små dyser i belægningen
• Opsætning af gammel milepæl
• Etablering af mere cykelparkering

Projektet i Hovedgaden skal komme flest mulige til gavn og færrest mulige til gene. Derfor har kommunen tilrettelagt arbejdet sådan, at der tilknyttes en ”pedelordning”, som de handlende kan kontakte omkring praktiske udfordringer undervejs i projektet. Samtidig har man planlagt projektet således, at første etape afsluttes i november og derfor ikke vil genere julehandlen.

Allerede nu kan man opleve den nye belægning, der bag Trommen er lagt på prøver. Der er ligeledes opsat prøvebelysning i Hovedgaden, men der er endnu ikke truffet endelig beslutning omkring valget af belysningsmaster.

Der plantes nye træer på selve torvet, og omkring træerne anlægges små bede med prydgræsser og blomsterløg, der skaber variationer gennem året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094