23948sdkhjf

Byggefirmaer i leverandørarkiv i Slagelse

Slagelse Kommune lancerer et online leverandørarkiv. Det giver overblik over mulige samarbejdspartnere ved bygge- og anlægsopgaver, ligesom virksomhederne kan se bygge- og anlægsopgaver i udbud.
- Med et leverandørarkiv kan vi styrke og lette samarbejdet med lokale virksomheder inden for bygge- og anlægssektoren. Vi kan blive opmærksomme på kompetente virksomheder, der måske ikke før var så synlige, og både vi og virksomhederne kan nemt finde de rette kontaktpersoner og øvrige oplysninger. Det giver alle de samme muligheder, fortæller Per B. Madsen, chef i Erhvervsservice i Slagelse Kommune.

I online leverandørarkivet opretter virksomheder sig med digitale medarbejdersignaturer, hvorefter mange grundoplysninger automatisk trækkes og fremover opdateres direkte fra CVR-registret. Virksomhederne udfylder manuelt ting som typer og størrelser af entrepriser, de kan løse, hvilke håndværksmæssige kompetencer de besidder samt kontaktpersoner mm.

Resultat af frugtbar dialog
Leverandørarkivet er et resultat af møder mellem Slagelse Kommune og Erhvervsrådet. Et samarbejdsudvalg har gennem 2012 mødtes og debatteret muligheder og ønsker for at give fair og samme muligheder for alle – også til lokale entreprenører og håndværksvirksomheder - i forhold til de bygge- og anlægsopgaver, som kommunen har i udbud.

I samarbejdsudvalget deltager også Flemming Erichsen samt Niels Jørgensen fra Økonomiudvalget, der er meget tilfreds.

- Jeg synes, det er en glimrende ide med et leverandørarkiv, så de lokale håndværksvirksomheder kan blive opdaget og brugt endnu mere af kommunen. Og det er rigtig godt, hvis det kan hjælpe Slagelse Kommune til at bruge mere indbudt licitation i stedet for prækvalifikationsrunder, hvor du skal være halvvejs professor for at kunne udfylde papirerne godt nok, siger Niels Jørgensen.

Overblik over bygge- og anlægsopgaver
Udover at være tilmeldt leverandørarkivet kan virksomheder se en oversigt over, hvilke bygge- og anlægsopgaver over 100.000 kr., der pt. er i udbud eller planlagt til udbud - inkl. fx licitationsdatoer.

Desuden kan afsluttede udbud også ses. For disse kan man se, hvem der har vundet opgaven, hvilket bl.a. ved store totalentrepriser kan gøre det enklere for andre virksomheder i bestræbelserne på at blive underleverandør.

- Udbudsportalen er helt sikkert et plus for os små og mellemstore håndværksvirksomheder. Før skulle vi selv ud og opsøge folk vi kendte lidt på kommunen, og det var meget sværere at følge med i. Nu er det hele blevet mere synligt, fortæller tømrer og snedkermester Niels Lien fra Slagelse, der også har været med i samarbejdsudvalget, som repræsentant for Slagelse Erhvervsråd.

Fin adressen til leverandørarkivet og oversigt over bygge- og anlægsudbud på: slagelse.dk/byggeudbud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11