23948sdkhjf

Nyt 2.000 m² sundhedshus i Nordborg

Til marts næste år samles regionale og kommunale sundhedstilbud i det tidligere rådhus i Nordborg.
Borgerne i Nordborg og omegn kan godt begynde at glæde sig til, at deres nye sundhedshus slår dørene op næste år. Det blev regionsrådspolitikerne orienteret om på regionsrådets møde den 25. februar.

Formålet med det nye sundhedshus er i høj grad at styrke det nære sundhedsvæsen i Sønderborg Kommune. Sundhedshuset samler både regionale og kommunale sundhedstilbud i et fælles samarbejde.

I Sønderborg Kommune glæder de sig over det nye sundhedshus. I starten af februar afholdt Sønderborg Kommune i samarbejde med Region Syddanmark et arrangement for nyuddannede læger. Formålet var at gøre opmærksom på huset og at give kommende læger i huset mulighed for at være med til at indrette og sætte rammer for samarbejdet.

2.000 m² sundhedshus
Det nye sundhedshus i Nordborg vil med sine knap 2.000 m² samle både de kommunale og de regionale sundhedstilbud under samme tag. Huset vil blive oprettet i det tidligere rådhus i Nordborg på Mads Clausensvej 13, og etableringen af sundhedshuset vil koste 14 mio. kr. Indenrigs- og Sundhedsministeriet gav i 2011 tilsagn om de 14 mio. kr. til sundhedshuset.

Det bliver en lang række af sundhedsfaglige aktører, der flytter ind i det nye sundhedshus. Fra regional side bliver der plads til seks læger, hvoraf to flytter ind fra start. Derudover flytter en jordemoderkonsultation, en til to fysioterapiklinikker, en fodterapeut, en psykolog og en tandlæge også ind i huset.

Fra kommunal side flytter hjemme- og sundhedsplejen og en række kommunale borgerrettede forebyggelses-og rehabiliteringstilbud også ind i huset. Det er også meningen at frivillige foreninger og patientforeninger vil kunne benytte mødelokaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125