23948sdkhjf

Overskuddet voksede hos Rockwool

Isoleringsgiganten øgede både omsætning og overskud i seneste regnskabsår. Det viser den netop offentliggjorte årsrapport for 2012.
Rockwool International A/S kom ud af 2012 med en omsætning på 14.664 mio. kr., hvilket var en stigning på 6,7 procent. Dermed levede det op til forventningerne fremlagt i regnskabet for tredje kvartal, hvor ledelsen ventede en omsætningsvækst på 6 procent.

I samme periode steg EBITDA, Resultat før af- og nedskrivninger, finansielle poster og skat, med 24,2 procent og nåede 2.240 mio. kr. Årets resultat var 774 mio. kr., også en stigning på 24,2 procent.

Det er fjerde år i træk, at omsætning og overskud er vokset for isoleringsgiganten.

EU direktiv giver en hjælpende hånd
- Vi forventer at koncernens omsætning i 2013 vil blive lidt højere end i 2012. Overskuddet for 2013 forventes at blive omkring 700 mio. kr. Investeringer, eksklusiv akkvisitioner, forventes at blive 1.600 mio. kr. Heraf vil 1.000 mio. kr. blive allokeret til kapacitetsudvidelsesprojekter, herunder nyopførte fabrikker i USA og Kina samt nye Rockpanel og Rockfon konfektioneringsfabrikker, fremgår det bl.a. af årsrapporten.

Heri fremgå det om det europæiske marked, at det forventes at den generelt aftagende volumenudvikling, som vi har set i Europa de sidste to kvartaler i 2012, vil fortsætte i 2013. Det nyligt vedtagne EU direktiv om energieffektivitet vil fortsat give en hjælpende hånd til renoveringssegmentet generelt. Lande, som allerede har igangsat massive renoverings-incitamentsprogrammer, såsom Tyskland og Frankrig, burde fortsat vise stabil udvikling. Dog forventes det ikke at nybyggeriet i Europa vil forbedres i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094