23948sdkhjf

Øget opfølgning på Metroens byggeplads

Metroselskabet tager initiativ til en ny partnerskabsaftale, der skal gøre det hurtigere og nemmere at løse uenigheder om løn- og arbejdsvilkår ved byggeriet af Cityringen. 3F og Dansk Byggeri bakker op.
Medarbejderne på metroens byggepladser skal have gode løn- og ansættelsesforhold, uanset medarbejdernes nationalitet og arbejdsgiver.

Det mener Metroselskabet, der har taget initiativ til en partnerskabsaftale, der skal sikre enighed om, hvordan forhold om fx løn, pensionsforhold og overtidsbetaling overholdes. Fagforbundet 3F og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri bakker op.

- Med et så stort og langvarigt byggeprojekt som udbygningen af den københavnske metro, vil der være et naturligt fokus på, hvordan de mange danske og ikke-danske underleverandører udfører opgaven, herunder også fokus på forholdene for bygningsarbejderne. Med en partnerskabsaftale vil vi præcisere, hvordan vi helt konkret sikrer, at regler og rettigheder for den enkelte medarbejder overholdes, siger administrerende direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen.

Aftale skal skabe enighed
For at sikre ansattes ret til løn- og arbejdsvilkår, der matcher danske vilkår, stiller Metroselskabet i dag krav om, at den såkaldte ILO94 konvention overholdes. Alligevel kan tvister, fejl og misforståelser ikke undgås, og derfor skal en kommende aftale skabe enighed om, hvordan disse løses.

- Vi er glade for det initiativ, som Metroselskabet har taget for at sikre ordnede løn- og arbejdsforhold og et sikkert arbejdsmiljø. På et så stort projekt som metrobyggeriet er det enormt vigtigt, at de grundlæggende forhold for ansatte i byggeriet er i orden, siger Peter Hougård Nielsen, formand for byggegruppen i 3F.

Han bakkes op af Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri:

- Jeg er glad for Metroselskabets initiativ og ser frem til drøftelserne. Vi ved, at et så stort byggeri byder på næsten daglige udfordringer. Vi håber og tror på en gevinst ved Metroselskabets initiativ, hvor vi gennem aftaler kan sikre en mere smidig og konstruktiv byggeproces, siger direktør Peter Stenholm, Dansk Byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11