23948sdkhjf

BoligJob-ordningen er tilbage

Under overskriften ”Vækstplan DK” har regeringen fremlagt indholdet af en ny vækstplan, der blandt andet omfatter en genindførelse af BoligJob-ordningen.
Tirsdag klokken 10.30 gik regeringens fire topministre på talerstolen for at fremlægge den nye vækstplan, der skal skabe nye arbejdspladser.

Planen, der er døbt ”Vækstplan DK - stærke virksomheder, flere job” sikrer som ventet en genindførelse af den BoligJob-ordning, der ellers blev afskaffet fra årsskiftet. Ordningen genindføres nu med fuld virkning i 2013 og 2014 til 1,5 mia. kr. årligt.

I vækstplanen skriver regeringen følgende om BoligJob-ordningen:

- BoligJob-ordningen har fra 1. juni 2011 til og med udgangen af 2012 givet husholdningerne hjælp til vedligeholdelse og istandsættelse af boligen og bedre mulighed for at betale sig fra tidskrævende dagligdagsopgaver som fx rengøring, vinduespudsning og havearbejde. Med henblik på at bidrage til øget vækst og beskæftigelse i den private sektor ønsker regeringen at videreføre BoligJob-ordningen i 2013 og 2014. Ordningen bidrager særligt til efterspørgslen efter arbejdskraft i små og mellemstore håndværks - og servicevirksomheder.

- Med BoligJob-ordningen bliver det mere sandsynligt, at danskerne vil få fagfolk til at udføre vedligeholdelse og serviceydelser i hjemmet. Det giver en bedre arbejdsdeling i samfundet. Og en bedre arbejdsdeling er lig med højere produktivitet. Ordningen vil samtidig bidrage til energirenovering i de danske hjem. Det bidrager til bedre energieffektivitet. Endelig kan ordningen få færre til at vælge sort arbejde og gør-det-selv-løsninger. BoligJob-ordningen genindføres som en to-årig ordning for 2013 og 2014. For at sikre størst mulig aktivitet i 2013 genindføres ordningen med fuld virkning i 2013. Ordningen genindføres uændret med fradragsberettigede udgifter på højest 15.000 kr. pr. person.

Building Supply følger på nyheden senere på dagen.

Find hele den 72 sider lange vækstplan på Finansministeriets hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078