23948sdkhjf

Inwido kæmper med trægt marked

Den nordiske vinduesproducent kom ud af 2012 med et lille fald i omsætningen, men med uændret overskud.
- Inwido fortsætter med at stå stabilt i et udfordrende vindues- og dørmarked – et marked som i 2012 var endnu mere udfordrende end i 2011, konkluderer administrerende direktør Håkan Jeppsson i Inwidos årsregnskab.

2012 bød da også på et omsætningsfald på 6 procent for Inwido, og dermed endte man samlet på 4,607 mia. svenske kr. (4,06 mia. kr.). Til gengæld lykkedes det at skabe en beskeden stigning i overskuddet før skat på 1 mio. svenske kr. (0,9 mio. kr.) til 78 mio. svenske kr. (68,8 mio. kr.).

- Grunden til at vi, med betydelig lavere volumen og hårde markedsbetingelser, kan præstere så godt som vi gør, er et fokuseret arbejde med omkostninger og marginaler. Vi har i 2011 og 2012 gennemført flere strukturelle forandringer inden for vores forretningsområder, hvilket har været udfordrende. Disse initiativer begynder nu at give resultater. Samtidig arbejder vi ufortrødent med at forbedre vores tilbud til kunder og forbrugere, både når det gælder produkter og tjenester, siger Håkan Jeppsson.

Han kan samtidig glæde siger over, at koncernens ordreindgang stabiliseredes i andet halvår af 2012.

- Af vores segmenter fortsætter Europa og Supply med at udvikle sig bedre end i samme periode i fjor. Samtlige europæiske markeder øger ordreindgangen i fjerde kvartal, og resultatet forbedredes. Supply viser, efter store strukturelle ændringer, en god udvikling. På de nordiske markeder har vi, mere end på øvrige markeder, mærket forbrugernes usikkerhed som følge af den almindelige økonomiske uro. Dette påvirker først og fremmes volumenerne, men også produktmikset på en, for os, ufordelagtig måde. Vi har især mærket de vigende volumener i Sverige og Finland, som er vores to individuelt største markeder, siger Håkan Jeppsson.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.425