23948sdkhjf

VVSere klædt på til installationstjek

Horsens Vand A/S har holdt kurser for 20 lokale VVS-firmaer for at hjælpe dem med at håndtere opgaverne omkring tilbagestrømningssikring.
For at sikre drikkevandet i Horsens Kommune mod forurening har Horsens Vand iværksat en ny kampagne, som skal beskytte det fælles drikkevand. Fokus er på at sikre vandet mod tilbageløb af vand fra virksomheder, der benytter vand i f.eks. produktionen.

- Det kan være virksomheder, der tilsætter kemikalier til vandet – eller virksomheder, der bruger f.eks. blødgøringsanlæg , industrivaskemaskiner eller lignende. Her skal vi være sikre på, at vandet ikke kan løbe retur i rørene, når det først er blevet brugt i produktionen, siger kundechef hos Horsens Vand Mette Buch Pold i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at der er tale om et lovkrav, som omfatter alle vandinstallationer i landet. Og virksomhederne bliver da heller ikke overladt til sig selv, når deres anlæg skal tjekkes og evt. justeres.

Lokale VVSere klar til opgaven
- Horsens Vand A/S indbød alle lokale vvs-firmaer til et kursus, og 20 af dem sagde ja. Her gennemgik vi de nye regler, bl.a. med hjælp fra Leon Buhl fra Teknologisk Institut, som er en de største kapaciteter på området. Disse 20 vvs-firmaer er nu godt klædt på af Horsens
Vand A/S til at udføre det påkrævede tjek af virksomhedernes vandinstallationer og i givet fald udføre de forbedringer, der skal til, siger Mette Buch Pold.

På kurset er de enkelte VVS firmaer blevet klædt på til at håndtere opgaverne omkring tilbagestrømningssikring. På kurset er gennemgået blandt andet; Krav til tilbagestrømningssikring fra Horsens Vand A/S, Lovgivning på området, Gennemgang af installationer, Kortlægning af muligheder for sikringen, Dokumentation for udført gennemgang og kontrol samt; Opfølgning i henhold til lovgivningen.

Første virksomhedstjek i løbet af 2013
I løbet af de kommende uger vil ca. 50 lokale virksomheder få et brev fra Horsens Vand A/S, hvor de bliver gjort opmærksom på, at deres vandinstallationer skal være sikret mod tilbageløb.

- Vi skriver til en række virksomheder, som enten forarbejder og fremstiller specielle produkter, hvor de bruger vand i produktionen, eller som har en vandmåler af en vis størrelse. De får så en frist på et par måneder til at gennemgå deres anlæg og indsende en dokumentation for gennemgangen. Derefter går vi videre til de næste virksomheder i rækken, siger kundechefen.

Målet for Horsens Vand A/S er at have gennemført første del af virksomheds-tjekket inden udgangen af 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093