23948sdkhjf

Murerfirma med nyt forretningsområde

Efter godt et år på markedet er en ny afdeling for energioptimering ved at finde fodfæste hos Murersvendenes Aktieselskab, som nu er klar til at gå mere offensivt til værks.
Danske boligejere er blevet mere energibevidste, og blandt andet hos ejendomsmæglerne kunne man for nyligt melde om stigende efterspørgsel på energirigtige huse med god energimærkning.

At markedet for energirenoveringer er et af få lyspunkter i en svær tid for byggeriet nikker de genkendende til i Glostrup. Her etablerede Murersvendenes Aktieselskab for et års tid siden en ny afdeling for netop at sikre sig en bid af markedet for grønne renoveringsløsninger. Virksomheden har især haft succes med at tilbyde efterisolering med Thermofloc papirisolering, og faktisk går det så godt, at afdelingen i dag bidrager positivt til virksomhedens samlede forretning.

- Mange danskere har fået fokus på at nedbringe varmeregningen, og da der samtidig ikke var så mange, der kunne tilbyde papirisolering i vores område, valgte vi at satse på energioptimering. Vi har på nuværende tidspunkt to håndværkere til at køre rundt for at papirisolere på mere eller mindre fast basis, fortæller byggeleder Stephan Hansen til Building Supply.

En bred palet af ydelser
Med det nye forretningsområde kan Murersvendenes Aktieselskab tilbyde husejerne en hurtig og billig efterisolering med en tilbagebetalingstid på omkring to år. Det har vist sig at være populært, og Stephan Hansen ser gode muligheder for at fortsætte den positive udvikling – også selvom BoligJob-ordningen nu er død og begravet:

- Der er ingen tvivl om, at de kunder vi har haft, har været glade for håndværkerfradraget. Vi havde travlt op til årsskiftet, så det kan tyde på, at det har haft en betydning. Men der er fortsat mange, der gerne vil have regnet tilbud, og isoleringsvognen er stadig ude at køre. Det, der nok har større betydning, er at få gjort opmærksom på de muligheder, der ligger i produktet. Det har vi gjort ved omdeling af flyers i villakvartererne, fortæller han.

Optimismen hænges også op på, at afdelingsleder Jesper Østergaard Hansen netop har gennemført energivejlederuddannelsen, hvilket åbner muligheden for, at Murersvendenes Aktieselskab kan tilbyde en bredere palet af ydelser til den samme kunde:

- Det kommer til at betyde, at vi allerede ved selve rådgivningen af potentielle kunder har et ben inden for døren i forhold til de andre fagområder, vi har i virksomheden – murer og beton. Øvrige fag kan vi også administrere via underentreprenører, uanset opgavens størrelse, siger Stephan Hansen.

Mere offensivt til værks
Murersvendenes Aktieselskab har rødder tilbage til 1899 og er grundstenen i MAS-koncernen, som yderligere tæller entreprenørselskabet Christiansen & Essenbæk med speciale i betonrenovering.

De to søsterselskaber har traditionelt varetaget hoved-, stor- og fagentrepriser inden for murer- og betonfagene, men med krisens indtog er der blevet længere mellem de store opgaver. Koncernens omsætning er faldet betydeligt de senere år, og det tager man nu konsekvensen af med ansættelsen af Martin Granum, der skal bidrage til at gøre virksomheden mere opsøgende:

- Det er afgjort blevet et hårdere marked, og det er sværere at vinde sagerne, hvis man samtidig vil tjene penge. Med ansættelsen af Martin Granum får vi bedre mulighed for at gøre opmærksom på os selv, pleje det eksisterende netværk og udvide med nye kontakter, slutter Stephan Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094