23948sdkhjf

Alectia leder DTU-projekt

Rådgivningsfirmaet har vundet en fireårig rammeaftale om byggeprojekter for DTU. Som en af de første opgaver skal firmaet lede etableringen af en stor national vindtunnel.
Adgangen til tidssvarende og fremtidssikrede testfaciliteter for forskningsinstitutioner såvel som virksomheder er afgørende for, at den danske vindenergisektor kan bevare sin internationale førerposition. I samarbejde med Alectia opfører DTU nu en stor national vindtunnel, der skal bidrage til udviklingen af fremtidens vindmøller i Danmark. Det oplyser Alectia på sin hjemmeside.

Vindtunnelens designparametre udarbejdes i samarbejde med en række brugergrupper på DTU Risø Campus. DTU, Alectia og en vindtunneldesigner vil sammen administrere de mange input og skabe en designbasis, der dækker de vigtigste behov.

Designet videreudvikles derefter i forhold til den ønskede tidsplan, den fastlagte budgetramme på 66 mio. kr. og DTUs indsats omkring udvikling af testmetoder og forskningsinstrumentering.

Vindtunnel for forskere og erhvervsliv
Gennem det sidste år har DTU selv arbejdet på planerne til vindtunnelen. Som overordnet projektleder håndterer Alectia i samarbejde med DTU alle processer i forbindelse med implementeringen, herunder vurdering og indhentning af ressourcer og kompetencer. Alectia står for projektering af betonelementer, forsyningsforhold samt forskellige støttefunktioner til vindtunnelen og vil bistå omkring teknikken ved selve designet af vindtunnelen.

Vindtunnelen vil være ejet af DTU, og selve etableringen finansieres af FI, Region Sjælland og DTU egne midler. Halvdelen af brugstiden er reserveret til erhvervsmæssig anvendelse, halvdelen til offentlig forskning og uddannelse, og dermed fortsætter den tætte tilknytning mellem forskningsmiljø og industri i Danmark.

Alectia vandt opgaven med at etablere den nye nationale vindtunnel, da ALECTIA i august 2012 underskrev kontrakt med DTU om en fireårig rammeaftale for byggeprojekter. Rammeaftalen omfatter dels indvendige vedligeholdsarbejder og ombygningsarbejder, dels udvendige vedligeholdelses-, nybygnings- og forbedringsarbejder for DTU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078