23948sdkhjf

Opstartsmøder og runderinger skal gøre byggepladsen sikker

Nye regler skal sørge for den daglige sikkerhed på byggepladser i hele landet. Dansk Byggeri tror, at reglerne kan betyde færre ulykker.
Et opstartsmøde i skurvognen, hvor alle virksomheder, der er en del af byggeriet, sidder med rundt om bordet, og sikkerhedsrunderinger mindst hver 14. dag, hvor sikkerheden tjekkes på en gåtur rundt på byggepladsen. Det er nogle af de krav, som en ny byggeplads- og bygherrebekendtgørelse stiller til de virksomheder, der deltager i et byggeri.

- De nye regler sætter en tyk streg under, at alle aktører omkring et byggeri aktivt skal sørge for en sikker byggeplads. Det gælder alt fra direktører, rådgivere og arkitekter til den udførende håndværker. Bedre planlægning og koordinering af arbejdet og dermed også sikkerheden på en byggeplads kan være med til at forhindre mange både små og store ulykker, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Sidste år var der beskæftiget 143.000 mennesker i byggebranchen.

Nye rutiner skal indarbejdes allerede nu
- Byggeriet er som arbejdsplads udfordret af, at virksomhederne hele tiden starter på en ny opgave et nyt sted, og derfor starter de hele tiden forfra i forhold til at sikre arbejdspladsen. Fx kan vi se, at en del ulykker opstår, fordi medarbejderne falder over værktøj eller andre ting, som er uhensigtsmæssigt placeret på byggepladsen. Det kan netop opstartsmøder og sikkerhedsrunderinger være med til at råde bod på, siger Mette Møller Nielsen.

De nye regler træder allerede i kraft den 15. februar 2013, og derfor skal der i løbet af de næste to uger indarbejdes nye rutiner på mange byggepladser, for at de kan overholde bekendtgørelsen.

- Det handler både om en bedre planlægning, men også om at få skabt en god kultur på byggepladsen, der kan gøre op med tarzankulturen, hvor ”rigtige mænd” tager fat og går hurtigt i gang inden de har gennemtænkt arbejdet. De nye regler vil være med til at sørge for, at nye og mere sikre rutiner bliver indarbejdet i det daglige arbejde, og dermed vil tarzankulturen også lige så stille forsvinde, vurderer Mette Møller Nielsen.

Læs den nye bekendtgørelse på bygge- og anlægsområdet på: arbejdstilsynet.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156