23948sdkhjf

Otte bygninger bliver eksperimentarium

1. etape i arbejdet med en klimabydel i Aarhus er indledt. I første omgang er fokus på at få de grønne tiltag til at spille sammen med det område, som bygningerne ligger i.
Bygningskontorerne på tværs af magistraterne i Aarhus Kommune er i fuld gang med at gøre området fra Nørreport til Skejby til en grøn klimabydel. Projektet blev kickstartet med et seminar i december 2012.

Erfaringerne fra det arrangement er nu ved at blive til virkelighed. I første omgang er et mindre antal kommunale bygninger valgt ud til det videre arbejde.

- Vi har lagt otte bygninger ud til eksperimentarium. Vi vil bruge nogle af de rådgivere, der var til stede til vores seminar, til at være med til at skabe rammerne for, hvordan de enkelte projekter kan gribes an, siger Bente D. Sejersen, der er projektleder og ansvarlig for projektet i bygningsafdelingen i Aarhus Kommune.

Alt tages i betragtning
Et gennemgående krav til arbejdet med bygningerne er, at forbedringerne ikke bare skal gælde det enkelte hus. Det er meningen, at man skal se på det område, huset ligger i, og tilpasse forbedringerne efter dette. På den måde vil de grønne tiltag også gavne naboerne i lokalområdet.

- Det kan eksempelvis give mening at anlægge grønne tage. Ikke alene hjælper de med at forsinke regnvand – de giver også et løft til kvarteret i forhold til et asfalttag eller lignende. Det er bare et lille eksempel på, hvordan forbedringerne skal spille sammen med det omkringliggende kvarter, siger Bente D. Sejersen.

Arealer skal udnyttes
Et andet fokusområde for arbejdet med klimabydelen er, at alle arealer skal udnyttes optimalt. På den måde kan mange flere få glæde af de grønne arealer, der findes i relation til mange af kommunens bygninger. Det næste halve år vil blive brugt til at lave rammen for projektet og konkrete projekter vil derfor først blive søsat i efteråret 2013.

- Generelt vil vi gerne tænke indearealer mindre og smartere og af den vej hæve andelen af udearealer. Det kan være en tilbygning på en skole, der i stedet placeres som en første sal. Det giver fordele rent arealmæssigt såvel som isolerings- og energimæssigt, slutter Bente D. Sejersen.

Hvis en virksomhed ligger inde med gode ideer til projekter i klimabydelen, er man velkommen til at kontakte Aarhus Kommune og Bente D. Sejersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11