23948sdkhjf

Basen sælger afdeling til samarbejdspartner

VVS- og sprinklerspecialisten Pilegaard-Henriksen fra Odense har købet VVS, service- og entreprisedelen i Basen A/S, et datterselskab i ejendomskoncernen AKF Holding.
Pilegaard-Henriksen udvider således sine forretningsaktiviteter på Sjælland. Med opkøbet overdrages 35 medarbejdere samt 18 servicebiler til Pilegaard-Henriksen.

Basen A/s har i længere tid haft samarbejde med Pilegaard-Henriksen om delentrepriser, og samarbejdet har vist, at de to virksomheder fagligt komplimenterer hinanden, samtidig med at værdisættet og ’kemien’ er god.

Direktør Bo Jørgensen, Pilegaard-Henriksen, oplyser, at de – trods den generelle afmatning på markedet de seneste år – har opnået gode entrepriser og positive tal på bundlinjen. Den positive udvikling tilskrives isør optimerede forretningsgange og stor udnyttelsesgrad af ressourcerne. Og det er ifølge direktøren også med dette fokus, virksomheden nu bliver mere landsdækkende:

- Vi har kigget på muligheden med Basen gennem længere tid, og jeg er ikke i tvivl om, at vi med købet af Basen har endnu flere opgaver for os specielt i det sjællandske marked. Vi vil med andre ord ikke stå stille, når der viser sig et perfekt match. Med købet vil vi udvikle Basen – og os selv – yderligere. Navnet ’Basen’ bibeholder vi som en separat afdeling i Pilegaard-Henriksen.

Arbejdspladser bevares
Basens og Pilegaard-Henriksens større igangværende entrepriser for NCC Hillerød og Novo Nordisk færdiggøres af Pilegaard-Henriksen, og alle arbejdspladser bevares – på nær ledelsen og økonomifunktion.

Fra sælgeren, AKF Holding, siger direktør Ino Dimsits:

- Vi traf en strategisk beslutning for et år siden – vi vil være et rent ejendomsselskab. Derfor er jeg glad for at overdragede de tekniske fag i Basen til Pilegaard-Henriksen, og tømrer/snedker samt glarmesterdelen er ligeledes frasolgt. Men jeg vil også ønske Pilegaard-Henriksen tillykke med købet, for de overtager en sund forretning, som de seneste år er blevet optimeret og forbedret i driften, så der nu kun mangler indførelse af den systembeskrivende del af forretningsgange – og det er noget, Pilegaard-Henriksen om nogen kan, og hermed får Basen som selskab det sidste løft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093