23948sdkhjf

Årstiderne vinder 14.000 m² innovationscenter

I samarbejde med Arkitektfirmaet Bo Christensen har Årstiderne Arkitekter vundet konkurrencen om Ringkøbing-Skjern Forsynings nye domicil.
Inspirationen til det nye domicil, der også skal fungere som innovationscenter, er hentet lige uden for døren. Fra den reetablerede Skjern Å og de smukke engområder.

Alt den natur har det lokale arkitektfirma Bo Christensen i Skjern i samarbejde med Årstiderne Arkitekter transformeret til et unikt erhvervsbyggeri, der fremover skal huse Ringkøbing-Skjern Forsyning og Den erhvervsdrivende Fond Ringkøbing Fjord.

Projektet er netop i konkurrence med forslag fra Aart Architects, Arkitema og Creo Arkitekter kåret til vinder af arkitektkonkurrencen om det nye bæredygtige hus, der får navnet Innovest. Det vestjyske forsyningsselskab er sammen med Den erhvervsdrivende Fond Ringkøbing Fjord bygherrerne bag planerne om et nyt erhvervshus for bæredygtighed og innovative erhvervstanker i området.

Engområde førset videre i bygningen
- Huset skal ligge i utrolig smukke omgivelser, og det forpligter naturligvis. Det delvist cirkulære byggeri er inspireret af Skjern Ås svungne forløb, og så har vi skabt en grøn rampe på taget, som nærmest viderefører engområderne ind til og op på bygningen, siger Peter Refsgaard Iversen fra Årstiderne Arkitekter.

Den grønne rampe slutter i en cirkulær taghave, og udover den æstetiske funktion skal rampen inviterer lokale og andre op i haven for at nyde den imponerede udsigt. Fra bygningens 2. sal er der ligeledes adgang til taghaven.

- Rampen, haven og bygnings form er tænkt som en skulptur i landskabet. Selv om bygningen vil opleves som en arkitektonisk afsluttet enhed, kan den med sin svungne form udvides og bygges videre – principielt i det uendelige, siger arkitekt Bo Christensen.

Særligt parkeringssystem
Indvendigt har arkitekterne også tænkt nye tanker. Bygningen bliver i første omgang på 14.000 m², hvoraf de 4.000 m² er til garage til forsyningsselskabets mange servicebiler.

- Med bygningens unikke placering valgte vi at integrere funktioner som kontor- og lagerfunktioner rundt om garageanlægget – i stedet for at placere garagen som en stor klods ved siden af. Fra foyerområdet kan man således se gennem glaspartier ind i garageanlægget, hvor bilerne er parkeret i et cirkulært system, der understreger husets form. Her er der også skåret hul i huset dæk, så man kan opleve livet på de forskellige etager. På den måde har vi skabt et hus med en indbygget dynamisk oplevelse, siger Peter Refsgaard Iversen.

I projektet indgår også en grad af brugerinddragelse i form af workshops, og processen ventes at gå i gang allerede i januar 2013. Selve byggeriet planlægges opført efter Green Building Denmarks DGNB-DK-ordning – enten sølv eller guld.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099