Jönsson-byggeri rejser sig i Nordhavn
Kalvebod Miljøcenter og entreprenørfirmaet Jönsson inviterede i sidste uge til rejsegilde på ’kamelen’ – et nyt 0-energi byggeri i Københavns Nordhavn.
Jönsson lægger som hovedentreprenør pt. sidste hånd på det moderne 0-energi hus, som Kalvebod Miljøcenter forventes at indtage i foråret 2013.
Positive toner fra talerstolen
Rejsegildet havde fremmøde fra bl.a. Københavns Kommune, Kalvebod Miljøcenter, By & Havn, Christensen & Co Arkitekter og Jönsson.
- Jeg har aldrig deltaget i et projekt med et hus der var så skævt, indledte Klaus Busck fra By & Havn, hvor efter han takkede Jönsson og resten af holdet på projektet for at tage udfordringen op.
- Det er ikke nogen let bygning at opføre, men resultatet er flot og sætter en høj standard. Jeg håber, at det gode samarbejde vil fortsætte fremover.
Også hos Københavns Kommune og Kalvebod Miljøcenter var man positivt stemt:
- Bygningen er blevet endnu bedre, end vi havde forestillet os. Det har været en sjov proces at være en del af, særligt fordi By & Havn, Christensen & Co Arkitekter, Jönsson og håndværkerne alle har taget godt imod udfordringerne og løst dem på bedste vis.
Færdigt til tiden
Med en zigzag-formet bygning, der i daglig tale går under navnet ’kamelen’, har udfordringerne været til at se, men det har ifølge Jönsson -direktør, Robert Mayer, ikke forhindret håndværkerne i at opretholde en god kadence og sikkerhed på stedet:
- Jeg vil gerne sige stor tak til vores samarbejdspartnere og ikke mindst de 30 håndværkere, som hver dag går her ude og arbejder effektivt for, at huset bliver færdigt til tiden. Jeg vil opfordre jer alle til fortsat at passe godt på hinanden, som I har gjort indtil nu – ulykker er ikke noget vi samler på hos Jönsson.
Det nye miljøcenter producerer vedvarende energi via solfangeranlæg og solcellepaneler og har eget jordvarmeanlæg og termoaktive dæk. Bygningen skal huse administration, mandskabsbygning og tilhørende værksteder og drive depotet for forurenet jord på Nordhavnen.
Bygningen får et grønt græstag med tagvinduer, der lige som vinduesåbningerne i facaden optimerer lysindfaldet omkring lavenergivinduerne. Facaden er beklædt med cortenstål, hvis robuste karakter kan klare de krav, der stilles til en miljøstation.