23948sdkhjf

Seks bud på Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Første fase af konkurrencen om det historiske byggeprojekt er afsluttet. Dermed er København rykket et skridt nærmere en moderne retspsykiatri på internationalt niveau.
- Det er et historisk projekt, vi nu skyder i gang. Der er ikke bygget nyt til retspsykiatriske patienter i Danmark i mange år. Med projektet vil vi skabe helt nye vilkår for nogle af de patienter, der har det allersværest i vores samfund. Det er vores vision at skabe et modelcenter for retspsykiatri på internationalt niveau og det er vores mål at sikre højt kvalificerede og fremtidssikrede behandlingsrammer.

Formanden for bedømmelseskomiteen, Arly Eskildsen (SF), har store forventninger til det 25.000 m² store byggeri af Ny Retspsykiatri Sct. Hans, hvor første fase af projektkonkurrencen netop er afsluttet. De seks bud skal nu vurderes frem til den 30. januar, hvorefter 1-3 teams udpeges som vindere.

Et byggeri til 550 millioner
Planerne for det kommende byggeri tager udgangspunkt i visioner om en tæt sammenhæng mellem de organisatoriske og fysiske rammer og visionerne for behandling i fremtidens retspsykiatri.

De seks arkitektfirmaer:
Aarhus Arkitekterne A/S
Arkitektfirmaet C. F. Møller A/S
Arkitema Architects K/S
KHR Arkitekter A/S
Konsortiet Karlsson VLA
White Arkitekter A/S
- Et vigtigt element i vurderingen af de modtagne bud er, at sikre projektets visioner om at nytænke behandling og organisering på det retspsykiatriske område, så Psykiatrisk Center Sct. Hans kan blive førende inden for behandling af retspsykiatriske patienter i Danmark, fortæller Martin Lund, direktør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Byggeprojektet Ny Retspsykiatri Sct. Hans er realiseret på baggrund af en bevilling på 550 mio. kr., fordelt 40/60 fra hhv. Region Hovedstaden og Statens Kvalitetsfond. Projektet indebærer 25.000 m² nybyggeri og etablering af 126 nye sengepladser ved Psykiatrisk Center Sct. Hans, der i fremtiden vil danne ramme om en specialiseret, moderne retspsykiatri for hele Region Hovedstaden.

Det kommende nybyggeri skal etableres i forbindelse med nuværende byggeri og tæt på fjordlandskab. Som del af konkurrencedeltagernes forslag er der blandt andet udarbejdet en arbejdsmodel, der viser bygningsmoduler og terræn. Modellerne bidrager til en overordnet forståelse af den bygningsmæssige indpasning i terrænet, og indgår i dommerkomiteens kommende vurderinger.

Byggeriet sættes i gang i 2015 og forventes at stå færdigt i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093