23948sdkhjf

Første spadestik til sidste etape på Falkenborgskolen

Den 11. december gik spaden i jorden til byggeriet af Falkenborgskolens sidste etape. Den skal huse elever, der pt. bruger barakker på skolens sportsplads.
De nye bygninger i Frederikssund er sidste led i en gennemgribende renovering af Falkenborgskolen til 68 mio. kr., der bl.a. også har tilført skolen en ny Multihal.

Egentlig skulle skolen slet ikke have haft et nyt mellemtrin, men have haft renoveret de eksisterende bygninger. Men under renoveringen af skolen, og nedrivning af den gamle Ungdomsskole, blev der konstaret forurening med PCB i bygning E og F.

Da PCB er næsten umuligt at rense ud af en bygning, besluttede et enigt byråd i august 2011, at de to bygninger skulle rives ned, for i stedet at opfører en helt ny bygning til skolens mellemtrin. Den bliver i to etager på i alt 2.300 m2, og kommer til at koste 40,9 mio. kr. inkl. nedrivning af de gamle bygninger.

En moderne skole med solfangere
Både politikere og skolefolk glæder sig da også til byggeriet er overstået, og de nye bygninger kan tages i brug. Til den tid har skolens 4.- 6. klasser boet i pavillioner i to et halvt år.

Når bygningen er klar bliver der til gengæld tale om et topmoderne skolebyggeri, der ud over klasselokaler også kommer til at rumme flere af skolens faglokaler og bibliotek.

Miljørigtig energiforsyning er der også tænkt på. Den nye bygning får nemlig 65 kvm. solfangere på taget, der vil kunne producere mellem 6.200 og 6.800 kwh strøm om året.

Byggeriet forventes afsluttet så lokalerne kan tages i brug om godt et år. Elever og lærere skulle gerne kunne flytte ind i januar 2014 når de kommer tilbage fra juleferie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094