23948sdkhjf

Tobaksfabrikken endeligt vedtaget

Om- og nybyggeri på tobaksfabrik-området i Gladsaxe har fået nye rammer med Gladsaxe Byråds endelige vedtagelse af lokalplan og tillæg til kommuneplan.
Byrådet i Gladsaxe bekendgjorde den 11. december 2012 den endelige vedtagelse af lokalplan for et område ved House of Prince gamle tobaksfabrik med nogle ændringer og tilføjelser.

Ændringerne omfatter bestemmelser, som skal sikre afstanden mellem det høje byggeri langs boulevarden og naboboligbebyggelsen mod øst og om bevaring af bøgehækken i skel til Tobaksfabrikken. Etagearealet i lokalplanens område 2 er også justeret for bedre at kunne udnytte det bevaringsværdige byggeri. Ligeledes er det præciseret, at boliger i område 2 skal være helårs­boliger samt, at mindst halvdelen af kravet til cykelparkering ved erhvervsbyggeri skal anlægges ved byggeriets opførelse.

Vedtagelsen af lokalplanen betyder, at nybyggeri og ombygning samt ændring af anvendelsen skal ske i overensstem­melse med planens bestemmelser, med mindre der gives dispensation efter planlovens regler.

Lokalplanen omfatter Tobaksfabrikken, et ca. 100.000 m2 stort område, på Tobaksvejen 4. Området afgrænses mod øst og nord af åben-lav boligbebyggelse, mod vest af Gladsaxe Skole og Teknisk Skole og mod syd af Ring 3.

Formplet med lokalplanen som helhed er at realisere visionerne om en attraktiv bæredygtig bydel i overensstemmelse med helhedsplanen for Gladsaxe Ringby, hvor Ring 3 omdannes til en boulevard omkring den kommende letbane. I området kan der være kontor- og serviceerhverv, undervisning, hotel m.v. og få butikker. Nord for Tobaksvejen kan der etableres boliger. En stor del af områdets P-pladser skal etableres i konstruktion i kælder eller i P-hus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125