23948sdkhjf

Byggebranchen tager flest lærlinge

Byggeriet er den branche, hvor virksomhederne uddanner flest lærlinge. Det er især de jyske virksomheder, der er gode til at tage lærlinge, viser udersøgelse.
Murermestre, tømrermestre og andre byggevirksomheder er gode til at ansætte lærlinge og tage et uddannelsesansvar. En ny undersøgelse fra AE, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, viser, at for hver 100 faglærte ansatte der er i byggebranchen, er der 10 lærlinge, mens der inden for industri og service kun er 4-5 lærlinge ansat per 100 faglærte. Det er især de jyske virksomheder, der tager et uddannelsesansvar.

- Jeg synes godt, vi kan være stolte af, at virksomhederne i byggebranchen tager så stort et uddannelsesansvar, og dermed er med til at sikre, at vi også i fremtiden har faglært arbejdskraft, siger uddannelseschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Samlet set mener hun, at undersøgelsens resultat viser, at der ikke er brug for sociale klausuler, der tvinger virksomheder til at tage et bestemt antal lærlinge.

- Antallet af lærlinge, den enkelte virksomhed tager, vil altid afhænge af, hvor mange arbejdsopgaver virksomheden har. Nu hvor BoligJo -ordningen stopper, og krisen fortsætter, er der selvfølgelig ikke så meget at lave og dermed også færre praktikpladser, men på trods af det, har byggebranchen markant flere lærlinge end både industri og service, siger Louise Pihl.

Hun håber, at undersøgelsen fra AE vil få politikerne og fagbevægelsen til at stoppe med altid at pege på byggebranchen, som dem der ikke sørger for nok praktikpladser til de unge.

- Vi har nu tal på, at andre brancher er langt bagefter byggebranchen i forhold til at uddanne lærlinge, og de tal håber jeg, både politikere og fagbevægelsen ligger mærke til. Resultatet af undersøgelsen betyder selvfølgelig ikke, at vi nu skal læne os tilbage og tro, at det hele er fint. Der er stadig unge, som mangler en praktikplads, og vi skal som branche gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de unge. Det gør vi igennem de partnerskabsaftaler, som vi nu har indgået med 16 kommuner, siger Louise Pihl.

Find hele analysen på www.ae.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096