23948sdkhjf

To projekter udvalgt i stor Realdaniakampagne

Bovbjerg Fyr og arbejdede pumpestationer langs Skjern Å modtager støttemillioner fra Realdania som led i projektet Stedet Tæller. I alt uddeles 34,8 mio. kr. til 11 projekter landet over.
Realdania lancerede i oktober 2011 den femårige kampagne Stedet Tæller en invitation om at byde ind med idéer til projekter, som styrker livskvaliteten i yderområderne ud fra de kvaliteter og potentialer, som findes her.

Med kampagnen har Realdania afsat i alt 115 mio. kr. til at støtte konkrete, fysiske projekter, ligesom der er afsat midler til formidling af viden og inspiration til kommuner, turismeerhverv og aktører i yderområder.

Blandt de mere end 120 ideer, som deltog i kampagnens første ansøgningsrunde, valgte Realdania 25 visionsprojekter. Projekterne er siden videreudviklet og konkretiseret, og Realdania har nu - med bidrag fra et fagligt rådgiverpanel - udvalgt i alt 11 projekter til realisering. De udvalgte projekter modtager samlet 34,8 mio. kr. i støtte.

Peger på to projekter ved vestkysten
I den midtjyske region er udvalgt to projekter, som samlet modtager 6,5 mio. kr.; Bovbjerg Fyr og pumpestationer ved Skjern Å.

Bovbjerg Fyr skal ombygges og indrettes, så bygningen kan bruges til nye aktiviteter og formidlingstilbud. Nyindretning af nord- og sydfløj, café, butik og mødelokaler hører blandt de konkrete tiltag. Ifølge TV Midt/Vest modtager projektet 3,5 mio. kr.

Ringkøbing-Skjern aktiverer en række pumpestationer langs Skjern Å til formidlings- og op-levelsestilbud. Bedre adgang til landskabet er målet for projektet, som omfatter stier, ud-sigtstårne og genskabelse af et spang over åen. De arbejdende pumpestationer modtager ifølge TV Midt/Vest 3 mio. støttekroner.

Også støttemillioner til resten af landet
De øvrige projektet inden for Stedet Tællers fokusområde Mulighedernes Danmark er:
• Ejerslev Havn: Ved Ejerslev Havn skal der skabes bedre adgangsforhold til lagunen og stedets gamle molerskrænter. Projektet omfatter nye stier samt forbedrede faciliteter for formidlingsaktiviteter.

• Højderygstien: Arven fra seneste istid er synlig overalt i Odsherred. Med etableringen af en højderygsti skal områdets stedbundne potentialer – istidslandskabet og fortidsminderne forbindes, formidles og tilgængeliggøres.

• Melstedgård: Landbrugsmuseet på Bornholm skaber et centrum for regional madkultur i stedets autentiske rammer. Konkret skal der opføres en ny bygning, som kan bruges til at formidle øens fødevarer og madkultur og være mødested for madkulter.

• Jyske Aas: Projektet skal samle og formidle natur, geologi og kulturhistorie omkring højderyggen Jyske Aas som et fælles 'oplevelsesbælte'. Projektet skaber netværk mellem de mange lokale ak-tører og skaber fysiske rammer for udviklingen af nye destinationer, oplevelser og attraktioner.

• Løkken Moleleje: I Løkken skal de rekreative muligheder på og omkring byens mole styrkes. Nye stier og mindre tiltag i klitlandskabet er også en del af projektet.

• Nørre Vorupør: I nordjyske Nørre Vorupør skal et projekt revitalisere området omkring byens stolthed – landingspladsen. Projektet skal nænsomt renovere og bevare kystfiskeriets bygninger, så de kan bruges til bl.a. formidling.

• Marielyst: I Marielyst skal byens torv og strandstrøg forskønnes med bl.a. nye belægninger, belysning og inventar. Projektet bygger videre på en helhedsorienteret udvikling af Marielyst som kystturistdestination.

• Blokhus: Jammerbugt Kommune vil genskabe Blokhus Bæk og styrke det fysiske miljø langs forløbet med rydning, stier, ny beplantning og ny belægning. Projektet styrker nogle af byens oprin-delige kvaliteter og skaber nye rekreative muligheder i byrummet.

• Hasmark Strand: I Hasmark skal en ny strandpark revitalisere strandområdet. Projektet omfatter forbedrede adgangsforhold til stranden og vandet.

Ny ansøgningsrunde på vej
I løbet af 2013 lancerer Stedet Tæller en ny ansøgningsrunde, hvor det igen bliver muligt at byde ind med idéer til projekter, som aktiverer yderområdernes kvaliteter og potentialer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187