23948sdkhjf

Pengeregn over nordjyske projekter

Løkken, Blokhus, Ejerslev, Jyske Aas og Nørre Vorupør modtager 13,5 støttemillioner fra Realdania som led i projektet Stedet Tæller.
Løkken vil genopfinde sig selv som turismedestination i høj kvalitet og skabe bedre sammenhæng mellem by og hav. Ved Ejerslev Havn skal moleret formidles og tilgængeliggøres. Og Jyske Aas skal formidles som samlet oplevelsesbælte.

Det er blot tre af de i alt fem nordjyske projektforslag, som er udvalgt til realisering gennem kampagnen Stedet Tæller I alt støttes nordjyske projekter med op til 13,5 mio. kr. gennem kampagnen.

Samlet afsat 115 mio. kr. til projektet
Realdania lancerede i oktober 2011 den femårige kampagne Stedet Tæller en invitation om at byde ind med idéer til projekter, som styrker livskvaliteten i yderområderne ud fra de kvaliteter og potentialer, som findes her. Med kampagnen har Realdania afsat i alt 115 mio. kr. til at støtte konkrete, fysiske projekter og til formidling af viden og inspiration.

Blandt de mere end 120 ideer, som deltog i kampagnens første ansøgningsrunde, valgte Realdania 25 visionsprojekter. Projekterne er siden videreudviklet og konkretiseret, og Realdania har nu - med bidrag fra et fagligt rådgiverpanel - udvalgt i alt 11 projekter til realisering. De udvalgte projekter modtager samlet 34,8 mio. kr. i støtte.

Styrker muligheder på Løkken Moleleje
I Løkken skal projektet omkring molen støtte en revitalisering af den klassiske kystdestination og give mulighed for nye aktiviteter året rundt. Nye rekreative muligheder på og omkring Løkken Moleleje er målet, og projektet kan blive løftestang for en større forandringsproces, der sætter spor i resten af byens liv. Projektet støttes med op til 4 mio. kr.

- Realdanias støtte til Løkken Moleleje er et rigtig godt skub på vejen mod en realisering af projektet. Det er så godt for projektet, at der kommer denne opmærksomhed udefra - både økonomisk, men også for kvaliteten i projektet. Det er min fornemmelse, at borgerne i Løkken bredt set er engagerede og står bag projektet. Vi glæder os til at arbejde videre og anser også Realdanias støtte som et godt grundlag for at fundraise til videre udvikling omkring molen, siger borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune.

Fire andre nordjyske projekter tilgodeses
Ved Ejerslev Havn skal der skabes bedre adgangsforhold til lagunen og stedets gamle mo-lerskrænter. Projektet omfatter nye stier samt forbedrede faciliteter for formidlingsaktiviteter.

Et projekt for Jyske Aas skal samle og formidle natur, geologi og kulturhistorie omkring højderyggen Jyske Aas som et fælles 'oplevelsesbælte'. Projektet skaber netværk mellem de mange lokale aktører og skaber fysiske rammer for udviklingen af nye destinationer, oplevelser og attraktioner.

Jammerbugt Kommune vil genskabe Blokhus Bæk og styrke det fysiske miljø langs forløbet med rydning, stier, ny beplantning og ny belægning. Projektet styrker nogle af byens oprindelige kvaliteter og skaber nye rekreative muligheder i byrummet.

I nordjyske Nørre Vorupør skal et projekt revitalisere området omkring byens stolthed – landingspladsen. Projektet skal nænsomt renovere og bevare kystfiskeriets bygninger, så de kan bruges til bl.a. formidling.

Også støttemillioner til resten af landet
De øvrige projektet inden for Stedet Tællers fokusområde Mulighedernes Danmark er:

• Bovbjerg Fyr: Bovbjerg Fyr skal ombygges og indrettes, så bygningen kan bruges til nye aktiviteter og formidlingstilbud. Nyindretning af nord- og sydfløj, café, butik og mødelokaler hører blandt de konkrete tiltag.

• Arbejdende pumpestationer: Ringkøbing-Skjern aktiverer en række pumpestationer langs Skjern Å til formidlings- og op-levelsestilbud. Bedre adgang til landskabet er målet for projektet, som omfatter stier, ud-sigtstårne og genskabelse af et spang over åen.

• Højderygstien: Arven fra seneste istid er synlig overalt i Odsherred. Med etableringen af en højderygsti skal områdets stedbundne potentialer – istidslandskabet og fortidsminderne forbindes, formidles og tilgængeliggøres.

• Melstedgård: Landbrugsmuseet på Bornholm skaber et centrum for regional madkultur i stedets autentiske rammer. Konkret skal der opføres en ny bygning, som kan bruges til at formidle øens fødevarer og madkultur og være mødested for madkulter.

• Marielyst: I Marielyst skal byens torv og strandstrøg forskønnes med bl.a. nye belægninger, belysning og inventar. Projektet bygger videre på en helhedsorienteret udvikling af Marielyst som kystturistdestination.

• Hasmark Strand: I Hasmark skal en ny strandpark revitalisere strandområdet. Projektet omfatter forbedrede adgangsforhold til stranden og vandet.

Ny ansøgningsrunde på vej
I løbet af 2013 lancerer Stedet Tæller en ny ansøgningsrunde, hvor det igen bliver muligt at byde ind med idéer til projekter, som aktiverer yderområdernes kvaliteter og potentialer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688