23948sdkhjf

Ny stor projektkonkurrence i Køge

Et kulturhus til op mod 135 mio. kr. er på tegnebrættet i Køge.
Køge Kommune skal have et nyt kulturhus, som skal samle og udvikle en bred vifte af aktiviteter for byens borgere. Kommunen udskriver derfor en indbudt projektkonkurrence med forudgående prækvalificering.

Det kommende kulturhus er en del af en større udviklingsplan for Stationsområdet, Søndre Havn og Collstrupgrunden. Områderne skal i de kommende år udbygges og omdannes, og en række infrastrukturelle tiltag skal etableres for at koble by og havn bedre sammen. Blandt andet skal en del af den nuværende teaterbygning rives ned til fordel for en stor underføring under banen.

Kulturhuset skal indeholde faciliteter som bibliotek, musikskole, billedskole, sal og eventfaciliteter samt rum for Køges foreningsliv. Udearealerne skal etableres med cykel-, taxa- og handicapparkering.

Det vurderes, at alle funktioner vil kunne udlægges i en bygning på 4.500-6.000 m². Det samlede byggeri skal kunne realiseres inden for en budgetramme på 100-135 mio. kr.. Finansieringen er dog endnu ikke på plads. Køge Kommune har som udgangspunkt 60 mio. kr., og herudover er planen at ansøge fonde og sponsorer.

Konkurrence og tidsplan
Det forventes, at fem deltagere prækvalificeres til projektkonkurrencen, der primært henvender sig til arkitektvirksomheder med erfaring inden for kulturhusbyggeri. Rådgivningsopgaven skal varetages som totalrådgivning med ét firma som totalrådgiver og eventuelt øvrige firmaer som underrådgivere.

Kulturhuset skal kunne bygges over to etaper, og derfor skal der i besvarelsen påvises en mulig etapedeling. Det er kommunens hensigt, at der som minimum vil være en rådgivningsopgave med en budgetramme på 60 mio. kr., såfremt finansieringen af den fulde version ikke falder på plads. Rådgivningsopgaven skal i så fald indeholde en ny sal og eventfaciliteter.

Alle konkurrencehold, der afleverer et konditionsmæssigt forslag i overensstemmelse med konkurrenceprogrammet, modtager et vederlag på 200.000 ekskl. moms.

Konkurrencen forventes gennemført inden for tidsrummet ultimo januar 2013 til maj 2013 inklusive bedømmelse. Konkurrenceperioden vil være på cirka to måneder.

Arkitektforeningen er konkurrencerådgiver gennem hele forløbet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109