23948sdkhjf

Vil have flere opgaver udliciteret

I øjeblikket diskuterer politikerne i Holbæk Kommune, om de skal sende Vej og Parks opgaver i udbud, så private virksomheder kan byde på opgaverne.
Både i kultur- og fritidsudvalget og klima- og miljøudvalget i Holbæk Kommune er politikerne splittede omkring, hvorvidt græsslåning, lapning af huller i asfalten og oprydning på restepladser skal foretages af kommunens ansatte eller af private virksomheder. Den diskussion har man svært ved at forstå ved Dansk Byggeri, som har en klar opfattelse af sagen:

- I Dansk Byggeri anbefaler vi kommunerne at sende deres opgaver i udbud. Det giver både borgerne mest muligt for skattekronerne og skaber private arbejdspladser. Kommunerne skal gøre det, de er bedst til. Og det er ikke at lappe huller i vejen men at få mest muligt ud af skatteborgernes penge. Ved at sende Vej og Parks opgaver i udbud får Holbæk Kommune udført arbejdet til den bedste og laveste pris, siger Albert Christiansen, formand for Dansk Byggeri Vestsjælland.

Fint hvis kommunen er billigst
Han understreger, at kommunen selv har mulighed for at give et kontrolbud, hvis de vælger at udlicitere Vej og Parks opgaver.

- Hvis det er kommunens egne folk, der kan lave opgaverne bedst og billigst, er det helt fair, at kommunen vælger, at de selv vil slå græsset. Men den eneste mulighed for at finde ud af, hvem der kan løse opgaven billigst, er ved at sende opgaven i udbud, siger Albert Christiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093