23948sdkhjf

Enemærke & Petersen sætter slutspurten ind

Den 7. januar 2013 indvies et 18.500 m² stort passivhus-projekt i Roskilde. Byggeriet, der består af i alt 155 plejeboliger, opføres af Enemærke & Petersen i totalentreprise.
Enemærke & Petersen har sat slutspurten ind for at færdiggøre Plejecenter Trekroner/HP-Huset i Roskilde, der skal stå klar til indvielse den 7. januar.

Reelt er der tale om to byggerier, som Enemærke & Petersen gennemfører i én totalentreprise: Plejecenter Trekroner er Roskilde Kommunes nye plejehjem med 107 boliger, fællesfacilliteter samt et produktionskøkken, der også skal levere mad til andre plejehjem i kommunen og pensionister i private hjem. HP-Huset er et plejehjem med 48 boliger til psykisk handicappede fra 18 år og opefter.

Ifølge entreprenøren er byggeriet, med sine 18.500 m², det pt. største passivhus i Danmark, og det har stillet store krav til projekteringen, udførelsen, materialevalg samt ikke mindst byggeriets tæthed. Ydermere monteres et 700 m² solcelleanlæg på taget, og med de mange energimæssige tiltag forventes varmeudgiften i de enkelte boliger at blive under kr. 500 om året.

Succesfuldt CSR-projekt
Enemærke & Petersen har løbende beskæftiget ca. 50-60 egne håndværkere inden for fagene tømrer, snedker, murer, maler, blik og glarmesterarbejde på projektet. Hertil kommer en lang række underentreprenører, hvortil Enemærke & Petersen har haft en byggeledelse på 8-10 medarbejdere. Byggeriet har været undervejs siden sommeren 2011.

I forbindelse med byggeprojektet er også gennemført projektet ”Den rummelige byggeplads” med det formål at give unge mennesker mulighed for indgang og fodfæste på arbejdsmarkedet.

Enemærke & Petersen har gennemført dette CSR-projekt i samarbejde med Jobcenter Roskilde. 16 kontanthjælpsmodtagere i alderen 18-30 år, med forskellige problemer udover ledighed, har været i praktik på byggepladsen i forløb af typisk 13 ugers varighed.

Til den daglige ledelse af CSR-projektet har Enemærke & Petersen haft en projekt-koordinator, der, med udgangspunkt i den enkeltes behov, har guidet de unge, dels med helt elementære ting som vigtigheden af mødestabilitet, og hvordan man begår sig på en arbejdsplads dels til at komme videre i livet, med valg af uddannelse eller at finde et job.

Status ved projektets afslutning er, at 50 procent er kommet videre med uddannelse eller ordinære jobs – hvor de normale forventninger til beskæftigelsesprojekter er 33 procent. Både bygge- og CSR-projekt er således gennemført med stor succes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094