23948sdkhjf

Det Sker: Forstæderne til debat

Hvordan de danske forstæder kan udvikles i en mere bæredygtig retning? Det spørger Forstædernes Tænketank, der inviterer til debat i Aarhus. Her præsenteres resultaterne af en ny stor undersøgelse.
Forstæderne er populære. Over halvdelen af alle danskere bor i dag i en form for forstad, og flere end 65 procent ønsker at bo i hus med have.

Samtidig er forstæderne en udfordring for visionen om det bæredygtige samfund. Bilafhængighed, social segregering, funktionstømte erhvervsejendomme og et stadigt voksende byareal præger store dele af det danske forstadslandskab.

Hvis visionen om et mere bæredygtigt samfund for alvor skal vendes, er det derfor nødvendigt at fokusere på forstæderne, hvor de fleste danskere bor, og hvor potentialet for at styrke bæredygtigheden er størst.

Vær med
Siden starten af 2011 har Forstædernes Tænketank undersøgt, hvordan de danske forstæder kan udvikles i en mere bæredygtig retning.
Den 13. december inviterer tænketanken til faglig debat om de anbefalinger og den baggrundsrapport, som er resultatet af arbejdet.

Kom og hør, hvad tænketanken er nået frem til, og vær med til at diskutere, hvordan vi udnytter forstædernes potentialer bedst muligt.

Debatten er arrangeret af Akademisk Arkitektforening Østjylland i samarbejde Naturstyrelsen, Realdania og Platformen for Urbane Landskaber på Arkitektskolen Aarhus.

Fra tænketanken deltager:
Professor og arkitekt MAA Jens Kvorning, Kunstakademiets Arkitektskole, Professor Lone Kørnøv, Aalborg Universitet, Stadsarkitekt MAA Peder Baltzer Nielsen, Aalborg Kommune, Direktør for Miljø- & Kulturforvaltningen, Lone Rossen, Kerteminde Kommune og Projektleder Hanne Riis Ketler, Brøndby Kommune.

Find hele programmet her (åbner som pdf)

Tid: Torsdag den 13. december 2012, kl. 13-17
Sted: Arkitektskolen Aarhus, (det store auditorium), Nørreport 22, 8000 Aarhus C
Tilmelding: Senest mandag den 10. december 2012 til Tove Dam på td snabela arkitektforeningen.dk

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078