23948sdkhjf

Stærkt firkløver bag stort renoveringsprojekt

Orbicon, Skou Gruppen og Idealcombi står sammen med AB Hyrdevangen bag en omfattende energirenovering i København NV. Knapt 3.300 vinduer og døre skal udskiftes.
AB Hyrdevangen i Københavns Nordvest-kvarter står foran en udskiftning af samtlige vinduer og døre i de tre boligblokke, der udgør en større andelsboligforening med 276 lejligheder tæt ved Hillerødmotorvejens ophør.

Andelsboligforeningen har i samarbejde med rådgivningsfirmaet Orbicon, entreprenør Skou Gruppen A/S og Idealcombi fundet en funktionel og energirigtig løsning til den forestående vinduesudskiftning.

Renovering i A-klassen
Det har været et krav fra boligforeningens side, at de nye vinduer skulle være A-mærkede, og valget er faldet på Idealcombis energivindue Futura+ med en 3-lags glasløsning, som skal sikre beboerne en markant energibesparelse pr. år. Der skal i alt skiftes knap 3.300 vinduer og døre i byggeriet, som også indbefatter lydvinduer i samtlige lejligheder. Projektet er dermed Idealcombi’s absolut største renoveringssag med Futura+ til dato.

- Vi er rigtig glade for at være udvalgt som leverandør af vinduer og døre til AB Hyrdevangen. Bygningernes udtryk og facader er meget spændende og rådgiverens sammensætning af vores løsninger med den nuværende facade kommer til at se fantastisk flot ud, når projektet står færdigt. Det bliver en usædvanlig flot reference for os alle, siger Claus Winther, direktør for Salg, Marketing og Service i Idealcombi..

- Futura+ har af mange været opfattet som et produkt til nybyggeri qua de meget smalle rammeprofiler, og det er også rigtigt, at det er meget tidstypisk for de nye, moderne og meget enkelt arkitekttegnede boliger og bygninger. Men vi har hele tiden slået på tromme for, at Futura+ også sagtens kan anvendes som energiløsning i renoveringssager i næsten ethvert byggeri, og det er rart at kunne sætte Hyrdevangen på den liste, fortsætter Idealcombis direktør.

’Hullerne’ lukkes
For nogle år siden gennemgik bygningerne en større efterisolering af facaderne, som blev beklædt med nye alu-profiler. Bygningernes facader blev dengang energioptimeret, men stod tilbage med nogle dårligt isolerede ’huller’ i form af de gamle vinduer og døre.

Det er disse ’huller’, man nu får lukket med en energieffektiv vinduesløsning. Løsningen med nye vinduer i Hyrdevangen har dog ikke været fri for udfordringer. For at montere de nye vinduer er Skou Gruppen nødt til at frigøre dele af alu-beklædningen, som er fastgjort til de eksisterende vinduer.

Den efterfølgende genetablering af beklædningen har krævet en speciel påforing på vinduespartierne, som, ifølge Skou Gruppens indehaver Martin Skou Heidemann, er en løsning lidt ud over det sædvanlige. Den løsning, man sammen har fundet med Futura+, har givet et særdeles flot resultat, og er nem at arbejde med, fortæller han.

- Andelsboligforeningens beboere har naturligvis studeret prøveopstillingen på kryds og tværs og især været begejstrede for de markant større glasflader. De har derudover været glade for skiftet fra kip-drejevinduerne til vendbare vinduer, og for de muligheder, de får med denne løsning i forhold til betjening og rengøring. Samtidig ser de sammenbyggede elementer og smalle rammer rigtig flotte ud både indefra og udefra, siger Martin Skou Heidemann.

Et fornuftigt resultat for A/B Hyrdevangen
Projektleder Thomas Spence fra Orbicon har haft ansvaret for rådgivningen af boligforeningen og har fulgt med rundt til de forskellige leverandørers fremvisninger.

- Jeg synes, at boligforeningen får et godt og fornuftigt resultat med Idealcombi’s Futura+ ud fra de parametre, der var stillet op omkring ønsket om et A-vindue, energibesparelser, funktion og design. Futura+ har rigtig mange gode egenskaber, og ud over de solide vendebeslag er jeg især glad for konstruktionen med PUR-kernen og den fremtrukne karm, der gør elementerne nemme at håndtere i monteringsfasen, siger han.

Leverancen af Futura+ forventes påbegyndt i midten af februar 2013, og hele arbejdet afsluttes i foråret 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141