23948sdkhjf

Stålleverandør investerer i fremtiden

HSI, der fremstiller bygningsstål, ser optimistisk på mulighederne efter pæn ordretilgang det seneste halve år. En CE-mærkning skal bidrage til yderligere fremgang.
Efter nogle vanskelige år begynder det igen at lysne hos Maskinfabrikken HSI, der mærker stigende efterspørgsel på blandt andet trapper, gelændere og altaner til byggeriet.

Et godt samarbejde med Dansk Boligbyg har kastet flere opgaver af sig, og HSI har netop sendt en leverance til Middelfart, hvor Dansk Boligbyg er i gang med en stor renovering af den almene boligbebyggelse Melfarparken.

- Vi gik ind til 2012/13 med forventning om et positivt resultat, og alt tyder på, at vi når i mål. Vi har tilbud ude på et par interessante sager, så med lidt held kan året blive endnu bedre. Og til trods for, at vi har fået klø i 2-3 år, så føler vi os faktisk temmelig sikre på, at fremtiden ser fornuftig ud, fortæller indehaver Bjarne Bak Sørensen.

CE-mærkning – en investering i fremtiden
Med den aktuelle medvind er det igen den langsigtede planlægning, der er kommet i fokus. Selvom de nye CE-krav til bygningsstål først træder i kraft den 1. juli 2014, besluttede HSI allerede for et halvt år siden at investere de omkring 150.000 kr., som det koster at få papir på, at produkterne lever op til internationale standarder. Når alle processer er på plads medio marts måned, vil HSI være blandt de første certificerede leverandører af byggestål herhjemme. Bjarne Bak Sørensen satser på, at det kan give virksomheden en fordel i forhold til de konkurrenter, der tøver med at gå i gang.

- Vi kunne godt have skubbet det lidt, men vi vil gerne vise, at vi har modet til at investere i fremtiden. Det er en hård nød at knække, og hvis nogen i branchen tror, at de kan gøre det på to måneder, ja så bliver de overraskede, siger han og uddyber:

- Udfordringen består i at få det til at fungere, når man ikke er en serieproducerende virksomhed. Den ene uge skal vi lave 20 trapper, og ugen efter er der måske en ordre på 70 altaner. Det betyder, at produktionen hele tiden skal omstilles til nye opgaver, forklarer Bjarne Bak Sørensen. Han har en forventning om, at de nye CE-krav vil medføre forandringer:

- Jeg tror, at det vil stille os stærkere, fordi mindre virksomheder i branchen vælger certificeringen fra og i stedet indgår partnerskaber med nogle af de lidt større. Det giver færre spillere på markedet, og jeg vil ikke afvise, at vi selv kan blive en af de virksomheder, der tager en partner ind, siger han.

Søsterselskab med nyt forretningsområde
HSI beskæftiger pt. 11 ansatte. Hertil kommer tre medarbejdere i søsterselskabet SweepTech, der har specialiseret sig i at servicere selvopsugende fejemaskiner af den slags, der monteres på lastbiler. SweepTech startede op i 2009 med fremstilling af reservedele og har siden oparbejdet et forhandlernet over hele Europa. Det gør, at virksomheden er i stand til at levere dele til omkring 95 procent af de mærker, der kører rundt på det danske marked.

- Vi har erkendt, at vi ikke kan lave alt selv. Derfor har vi etableret et netværk af leverandører i Europa med direkte leverancer til slutkunden, fortæller Bjarne Bak Sørensen, som for nylig indgik en aftale med en tysk leverandør, der er stærk inden for renovationsvogne.

- Det åbner et helt nyt marked for os. I Danmark kører der anslået 250 fejemaskiner, mens antallet af skraldevogne er 1.400-1.500. Og med eksklusiv adgang til 50.000 varenumre på det danske marked, står vi stærkt, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078