23948sdkhjf

Hjørring siger ja til passivhus

Projekt Slettingen, opgraderingen af en tidligere feriekoloni, har fået bevilliget midler til opførelse af et passivhus der også skal fungere som demonstrationsprojekt.
Et nyt passivhus skal være kernen i Projekt Sletttingen, som omfatter den tidligere feriekoloni Slettingen beliggende i Hjørring Kommune.

Projektet indebærer, at der frem til 2015 skal anlægges et passivhus der indrettes til naturskole, foreningslokale, mødelokale og toiletfaciliteter. Huset skal i sig selv formidle bæredygtigt byggeri. Der skal indrettes naturudstilling i den gamle lade, der laves et hhotel med primitiv overnatning for heste og ryttere. Endeligt indebærer projektet også naturgenopretning og -formidling.

Demonstration af bæredygtigt byggeri
Hjørring Byråd har nu ved seneste møde vedtaget at bevillige 1,145 mio. kr. til passivhuset. Det ventes samlet at koste 3,665 mio. kr. Midler der fordeler sig med de 1,145 mio. kr. fra bevillingen og 2,52 mio. kr. fra eksterne midler.

Byggeriet skal anvende en kombination af solceller og jordvarme for at gøre det energineutralt. Ligeledes skal installeres energismarte løsninger og genbrug af regnvand til toiletter m.m.

Huset skal således også være et demonstrationsprojekt, hvor bæredygtigt byggeri formidles.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094