23948sdkhjf

10 mio. kroner kommer i arbejde

Med det største beløb til investeringer i mange år er listen lang over forbedringer der er på vej til cyklister i Roskilde.
- Det dyreste projekt bliver en cykelforbindelse mellem Roskilde og Lejre, langs Ledreborg Allé. Der skal anlægges 2,9 km dobbeltrettet cykelsti, heraf knap 1/3 i Lejre Kommune. Den samlede pris er små 8 mio kr., hvoraf Lejre Kommune betaler 1,5 mio kr. De to kommuner har i fællesskab fået tilsagn om et tilskud på 3 mio. kr. fra Vejdirektoratets "Pulje til mere cykeltrafik", så Roskilde Kommunes andel bliver 3,3 mio. kr., siger udvalgsformand Torben Jørgensen om de projekter, der sættes i gang næste år.

Alle projekter gennemføres på baggrund af kommunens cyklistplan, som er vedtaget for kort tid siden. Cyklistplan 2012 var i høring frem til oktober måned og høringssvar har betydet ændringer i planen for det kommende år:

Der vil nu blive lavet cykelforbindelser fra Jyllinge og Gundsømagle til Stenløse Station. og der arbejdes for en mere sikker cykelforbindelse fra Gundsømagle til Gulddysse Kulturgård. Resultater bliver en cykelafstand til Stenløse Station på 6,9 km fra Jyllinge og 6,8 km fra Gundsømagle.

Desuden bliver der lavet trafikforbedringer på Gulddyssevej, mens en egentlig cykelsti langs Gulddyssevej vil koste yderligere ca. 1,3 mio. kr.

Omkring Roskilde Lilleskole i Tågerup peger høringssvarene på behovet for cykelstier langs alle adgangsveje til skolen. I første omgang er der afsat penge til en forundersøgelse og til trafikforbedringer på Hejnstrupvej.

Endelig peger flere høringssvar på, at der mangler cykelparkering i kommunen. Derfor får det arbejde der allerede er i gang, en ekstra saltvandsindsprøjtning, som gør det muligt at forbedre cykelparkeringen i Viby i det kommende år.

Forbedringerne omfatter:
- Cykelsti langs Ledreborg Allé
- Røde cykelbaner nord om Skomagergade
- Cykelbaner i Dalen i Viby
- Grussti langs Hvedstrupvej ved Herringløse
- Cykelforbindelse mellem Jyllinge, Gundsømagle og Stenløse Station
- Forbedringer på Gulddyssevej
- Indsats ved Roskilde Lille Skole og Hejnstrupvej i Tågerup
- Cykelparkering i Viby
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078