23948sdkhjf

Glæde ved klassisk entreprenørmaskine

Traxavatoren eller larvebåndslæsseren er ikke så udbredt i Danmark, men KJ Maskinudlejning har købt én, og her glæder man sig over den klassiske anlægsmaskine.
K J Maskinudlejning i Korinth på Fyn, som drives af Kim Jørgensen, har netop udvidet maskinparken med en klassisk entreprenørmaskine i form af en traxavator fra Caterpillar.

Ud over den nye maskine har firmaet dozere, dimpere og en gravemaskine som primært lejes ud. Firmaet laver også lidt eget entreprenørarbejde primært i lokalområdet bl.a. med flytning af overjord for grusgrave og anlæg af ridebaner. Dog byder Kim ikke ind på opgaver, da det primære er udlejning.

- Det er gået rimeligt godt i år. Jeg synes, det ser godt ud for udlejningsbranchen. Den store udfordring er at finde folk, som er dygtige til at køre maskinerne. Den dygtige dozerfører kan flytte 20-30 procent mere end en ordinær fører, og det er svært at finde unge folk, der kan og vil køre maskiner, siger Kim Jørgensen, som kun har en enkelt mand fast ansat og der ud over indlejer førere efter behov.

GPS er fremtiden
- Fremadrettet håber jeg at få gang i traxavatorer som udlejningsmaskine og skabe basis for et par mere, så jeg kan koncentrere mig om traxavatorer og dozere. Jeg er flasket op med dozere nærmest fra barn, og for mig er det sjovest at arbejde med dozere og traxavator. Det er lidt en niche på udlejningsmarkedet, og det passer godt til mig. Hvis man skal gabe over det hele, skal man have rigtigt mange maskiner. Så foretrækker jeg denne niche, og så samarbejder jeg i øvrigt med andre maskinudlejere, understreger Kim Jørgensen.

KJ Maskinudlejning har 2D maskinstyring på alle maskiner og 3D med GPS på en del af maskinerne, og Kim Jørgensen er ikke i tvivl om, at der i fremtiden skal være GPS-baseret maskinstyring på alle maskiner. På Caterpillar maskinerne er der i øvrigt mulighed for 3D maskinstyring som plug-and-play.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141