23948sdkhjf

Nye krav til cirkulationspumper

Fra d. 1. januar 2013 skal EU’s ecodesignkrav til cirkulationspumpers energieffektivitet overholdes.
EU har vedtaget energikrav til cirkulationspumper i varmeanlæg, som får virkning den 1. januar 2013. Kravene strammes den 15. august 2015.

Kravene gælder for cirkulationspumper med en effekt på 1 - 2500 watt til centrale varmesystemer. I praksis betyder det, at cirkulationspumper til centralvarmevand i alle størrelser er omfattet. Pumperne bruges til at pumpe det varme vand rundt til radiatorer mv.

Der findes også cirkulationspumper til at cirkulere brugsvand og vand til køling, men de er ikke omfattet af disse krav, men af ecodesignkrav til vandpumper.

De nye regler indebærer, at pumper, der ikke opfylder energikravene, ikke må markedsføres i EU efter den 1. januar 2013. Pumper, der allerede befinder sig hos grossister eller i detailforretningerne inden for EU, må gerne sælges så længe lager haves.

Der er vedtaget krav til cirkulationspumpernes energieffektivitet og krav om produktinformation. Effektivitetskravene indføres i to trin. Kravene om produktinformation gælder fra den 1. januar 2013. Informationskravene omfatter krav til information på cirkulationspumpen (på/nær mærkepladen), i den tekniske dokumentation og på en offentlig tilgængelig hjemmeside.

Find mere information på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093