23948sdkhjf

Toftlund skal være rollemodel for mindre byer

Et nyt pilotprojekt skal sætte gang i Toftlund og tiltrække nye borgere. Erfaringerne skal bruges i hele landet.
Med kommunalreformen i 2007 mistede Toftlund status som hovedby i Nørre Rangstrup Kommune og blev en del af Tønder Kommune. Siden er funktioner som rådhus ikke længere naturligt til stede. Befolkningstallet falder, og det selv om byen har en fin beliggenhed i forhold til arbejdspladser og større byer.

Men hvorfor oplever Toftlund udfordringer, som flere byer af samme størrelse ikke har? Og hvilke styrker og kompetencer kan byens borgere bringe i spil for at vende udviklingen?

Det skal et nyt projekt ‘En ny fremtid for Toftlund’ nu forsøge at finde svarene på. Og målet er helt klart: Toftlund skal finde en ny identitet, som kan sætte gang i en positiv udvikling. Projektet skal være det positive eksempel på, hvordan man kan udvikle byer og landområder.

Fire ben
Bag projektet står Tønder Kommune, Region Syddanmark og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. På et møde i går om Den Regionale Udviklingsplan blev projektet igangsat.

- Fra kommunens side er vi interesserede i at finde nye veje til vækst og udvikling. Toftlund er en by med et stort potentiale, og nu vil vi gøre en indsats for at forløse det. Jeg er glad for, at der fra alle sider er opbakning til at finde en løsning på de mindre byers udfordringer,” siger siger borgmester Laurids Rudebeck, som glæder sig over det nye initiativ.

Projektet i Toftlund består af fire dele:
- En udviklingsstrategi for byen
- Forslag til konkrete aktiviteter og projekter,
- Et samarbejdsforum der følger op på strategien og
- En webside, hvor de involverede deler projektets erfaringer og inspirerer hinanden.

Samtidig nedsættes der et projektsekretariat, som Tønder Kommune vil sætte sig i spidsen for. Projektsekretariatet ventes nedsat inden jul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079