23948sdkhjf

15.000 m² akutafdeling rejser sig i Slagelse

Et nybyggeri til 300 mio. kr. skal stå klar til indvielse i om et års tid.
Byggeriet af den nye akutafdeling ved Slagelse Sygehus har nået en milepæl: Rejsegildet!

Byggeriet til 300 mio. kr. opruster Slagelse Sygehus til at blive et af fremtidens store akutsygehuse og opføres med støtte fra Kvalitetsfonden.

- Det bliver akutsygehusets bankende hjerte og puls, sagde sygehusdirektør Vinni Breuning i sin tale ved rejsegildet, der foregik midt i det kommende store skadestueområde.

Klar i november 2013
Byggeriet er på fire etager og 15.000 kvadratmeter, inklusiv kælder. Stueetagen og 1. sal skal rumme selve Akutafdelingen med akutmodtagelsen og i alt 50 sengepladser. På 2. sal kommer hjertepatienter og de intensive patienter til at ligge. Hjerteafsnittet får 20 senge og intensivt afsnit 15 senge.

Akutmodtagelsen får to traumestuer til de værst tilskadekomne patienter, med direkte adgang til en CT-scanner. Der kommer også røntgenrum. Ambulancerne afleverer patienterne helt inde i bygningen, og lægehelikopteren kan lande lige udenfor. Sengeafdelingerne på 1. og 2. sal består udelukkende af enestuer med eget toilet og bad.

Det nye akuthus skal efter planen stå klar til patienter og personale i november 2013. Medarbejderne har bidraget med planlægningen i 20 arbejdsgrupper, fx indretningen af sengestuerne.

Kilde: Region Sjælland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08