23948sdkhjf

Nyt liv på nedlagt skole

Støtte fra Realdania har bidraget til en ombygning af Hou Skole, hvor lokale gør en stor indsats for at skabe aktivitet.
Den nedlagte Hou Skole på Nordlangeland sprudler af liv. Men efter kommunens økonomi sidste år gjorde det nødvendigt at lukke Hou Skole, så det sort ud for det sociale liv i landsbyen Lohals, idet flere sociale aktiviteter i landsbyen ville blive hjemløse.

Foreningen Hou Skole har nu overtaget skolen. De har fastholdt aktiviteterne, åbnet en bogcafe med computere og arrangerer fællespisning på skolen.

Støtte til ombygning
For at få driften til at hænge sammen er foreningen i gang med at ombygge skolen, så den også kan bruges som naturlejrskole. Realdania er nu parat til at bidrage, så foreningen kan klare det økonomiske.

- Hou Skole er en fin bygning, der har en afgørende betydning for det sociale liv i landsbyen. Det er et vigtigt samlingspunkt for landsbyens borgere. Det liv som bygningerne rummer, vil vi godt bidrage til at fastholde, siger projektleder Lars Autrup, Realdania.

Ombygningen indebærer tre nye sovesale til de besøgende lejrskoler, et storkøkken og installation af brand- og sikkerhedsudstyr.

Realdania har bidraget til ombygningen med 350.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078